Jenny Gustafsson har varit au pair och nu jobbar hon som assistent vid ett dagis. Till nästa höst hoppas hon att hon kan påbörja sina studier till förskollärare.
– Att jobba med barn ger så mycket glädje och man känner sig verkligen uppskattad av dem, säger hon.

Stuglivet på Simskäla sommartid ger Billy Linde avkoppling. Där pysslar han på tillsammans med familjen, fiskar eller bara tar det lugnt.
– Vill man finns det alltid något som behöver göras där, säger han.

Karl-Erik Bergman har sett flera av världens största städer trots att han inte är någon stadsmänniska. Han trivs bäst hemma i Källmyra, Geta, i skogsbrynet där han får pyssla på med det han tycker bäst om för stunden.

Marina Donner är nybliven tvåbarnsmamma. Marina går gärna i mer sportiga kläder till vardags, hon tycker att det är bekvämt och skönt. Hon lät Irina Fisun, stylist, designer och skräddare, titta i henne garderob och ge förslag på vad hon kunde ha på sig både till vardag och fest.

Att spela banjo med Husbandet eller att träna fotboll och innebandy är bara några saker som Samuel Andersson uppskattar.
– Jag går på gym också, säger han.

Göran Dahl har samlat på bomärken sedan 1975. Men redan två år tidigare hade han fått upp ögonen för bomärkena vid en auktion i Lemland. I dag kan man besöka hans museum i Ovanåker i Saltvik där bomärken från hela Åland finns.

De har inte kunnat träffas på ett tag eftersom coronapandemin satt käppar i hjulet. Hjälpledarutbildningen fick slutföras via nätet och välsignelsen av de nya ledarna får vänta till hösten. Men när alla restriktioner nu har luckrats upp ordnade Ålands unga kyrka en grillkväll dit 30 ungdomar kom.

Som sjömansfru tog Snöfrid Öfverström hand om hus och hem medan maken Viking arbetade. Men hon vågade sig också ut på bilresor till olika hamnar runt om i Europa för att för några dagar träffa sin make.

I sommar ordnar Folkhälsan på Åland två sommarklubbbar för barn i åldern sju till tio år på Talatta. Dessutom blir det sommarhäng på Gregersö för de som slutat sexan och upp till de som slutat nian.
– Upplägget blir lite annorlunda i sommar eftersom man måste anmäla sig, säger Joakim ”Jocke” Svensson, vid Folkhälsan.

Att bli missionär och få åka ut i världen och hjälpa människor var Lena Anderssons stora dröm som liten. Men så blev det inte. Hon utbildade sig till primärvårdare men jobbar som sömmerska sedan flera år tillbaka.

Mariehamns pensionärsförening och Norra Ålands pensionärsförenings medlemmar har inte samma utbud av verksamheter som de hade före coronapandemin slog till. Det enda som är igång i båda föreningarna är boulespelandet.

Den 6 juni skulle bröllopsklockorna ringt för Malin Weckman och Thomas Söderlund i Vårdö kyrka. Men nu är bröllopet uppskjutet på grund av den rådande pandemin.
– Vi vill ha bröllopet som vi planerat därför väljer vi att skjuta upp det, säger Malin.

Marie-Louise Jansson och Johan Boman hade planerat sin sommarvigsel till den 4 juli. Vigseln skulle ha skett på Måsgrund och festen efteråt skulle ha hållits hemma på gården i Tjudö i Finström.

Anne-May Pehrsson har under många år varit aktiv inom både kommun- och landskapspolitiken. Hon har jobbat som bonde, närvårdare och politiker. Nu är det byn som engagerar och den egna trädgården i Tranvik, Sund.