Sedan två år tillbaka är Leena Raitanen pensionär på heltid. Men hon fortsätter med att gå språkkurser på Medis och hjälpa till vid institutet om det behövs. Våren 2018 blev hon mormor och fick en helt ny uppgift i livet.
– Att umgås med barnbarnet är mitt största intresse just nu, säger hon.

Det är full fart på ungdomsföreningens lokal Högtomt i Saltvik då det ordnas ungdomskvällar. Ungdomarna tycker att det är bra att det ordnas något för dem i hemkommunen så att de kan träffas och umgås på fritiden.

Denise Blomqvist är ny församlingspastor i Mariehamns församling. Att bli präst var inget hon funderade på då hon började sina studier till sjuksköterska och hälsovårdare. Men med tiden ändrades hennes uppfattning och i dag känner hon att hon gjorde rätt yrkesval.

Det har snart gått ett år sedan Seniorpunkten öppnade. Varje månad besöks den av cirka 550 seniorer.
– Det är trevligt att komma hit och umgås. Det har jag gjort sedan jag blev ensam, säger Sig-Bitt Karlsson.

Det mesta i Sixten Häggbloms liv kretsar runt familjen och jakten. Men de senaste åren har också stugan i Kumlinge fått större betydelse. Den är en oas där familjen kopplar av och gör saker tillsammans.
– Jag trivs så bra där så ibland blir jag riktigt rädd att jag helt tappat jaktintresset, säger Sixten.

För ett år sedan började Ålands synskadades förening planera för att hålla sex tillfällen med utbildning och information för synskadade, anhöriga och andra intresserade. I oktober hölls det första tillfället med över 30 deltagare och i januari hölls de två sista också de med väldigt många intresserade.

Mariehamns marthaförening började med midsommarbestyren redan i oktober i fjol. Då samlades de för första gången vid Uncan för att börja med bindningen av midsommarkronorna.

Ungdomens kyrkodagar (UK) är en påverkningskanal för ungdomar som vill kunna påverka hur kyrkan och samhället ska se ut i framtiden. Församlingarna kan sända ungdomar som ombud till UK som en representant för de unga i församlingen. För att komma med ska man vara konfirmerad och mellan 15 och 30 år.

Norra Ålands pensionärer startar året med allsång i församlingshemmet i Geta. Och den nygamla ordföranden Christer Liewendahl och den nya styrelsen ser fram emot ett trevligt år med många dansträffar och andra verksamheter som finns i föreningen.

En hundvalp, oberoende av ras, är väldigt söt och vem skulle inte vilja ha en söt liten valp hemma. Men alla valpar växer upp och då är det bra om man valt rätt hundras som verkligen passar in i familjen.
– Det är viktigt att man tänker till innan man skaffar hund, säger Minna-Lotta Kivinen, uppfödare och kennelkonsult.

Minnena av flygolyckan 1963 har följt Roy Roos genom livet. Då det hände hade han jobbat två månader vid flygfältet. Trots den hemska upplevelsen fortsatte han jobba som chaufför och brandman vid flygfältet tills en olycka satte stopp för fortsatt arbete.

Föreningen Den Inre Oasen, DIO, kämpar på med renoveringen av den gamla prästgården i Sund. Nu är bergvärmen installerad och renovering av kök och handikapptoalett är på gång. Även planeringen av en tillbyggnad är klar och förhoppningen är att man ska kunna börja med etapp två av renoveringen i höst.

För ungefär tio år sedan flyttade Lars ”Lasse” Eneborg till Åland. Då hade han jobbat 15 år vid Sveriges äldsta Waldorfskola innan han gick i pension. Före det hade Lasse gjort lite av varje och bland annat hunnit med att bli borgerlig officiant för att hålla begravningar.

En gång i veckan eller då andan faller på spelas det boule inomhus på Solgården i Eckerö. Man spelar inte i lag utan alla som är med tävlar mot varandra.
– Vi använder oss av mjuka klot då vi spelar, säger Roger Borgs.