I Jomala finns numera en aktivitetskoordinator som ska hjälpa till med att få de äldres vardag lite trevligare.
– Jag ska finnas till och hjälpa och aktivera äldre som bor hemma, men även ordna aktivitetstillfällen på Rönngården och vara en hjälp till närståendevårdarna, bland mycket annat, säger Lotta Baarman, aktivitetskoordinator.

1979 vinkade Lisbeth och Daniel Granlund hej då till Åland och åkte till Tanzania för att arbeta som sjukvårdare ute i olika byar.
– Vi kände att det var vårt kall att hjälpa de som hade det svårt, säger Lisbeth.

Som 16-åring åkte Doris Berglund till Stockholm för att arbeta efter att hon inte sluppit in till barnskötarutbildningen i Åbo.
– Jag var för ung för att slippa in, säger Doris.

Sången och musiken kom tidigt in i Ulf ”Uffe” Anderssons liv. Efter att han som elvaåring vann första pris i en talangjaktstävling har sång- och musikintresset bara fortsatt.

Den 17 mars 2010 öppnade klubbhuset Pelaren sina dörrar för första gången. Meningen var att det skulle firas med en jubileumsfest den 17 mars i år men den skjuts fram på grund av rådande omständigheter.

Ulf ”Uffe” Åkerblom var aldrig någon stor vän av skolan som ung. Men hans filosofi ”allt går om man vill och allt man är intresserad av blir man bra på” har han haft nytta av genom livet, även i skolan.

Varje tisdagskväll ordnar Jomala församling en tisdagsklubb för barn som går i årskurs ett till fyra. Barnen samlas i församlingshemmet Olofsgården för att tillsammans med ledarna leka, pyssla baka och ha roligt tillsammans.

Minnesmottagningen vid Ålands hälso- och sjukvård har funnits sedan början av 2000-talet. I dag kommer man till mottagningen genom att man får en remiss från främst hälsocentralläkare.

Söndagsgudstjänster och andakter i församlingarna strömmas nu via Facebook eller via församlingarnas hemsidor. Detta eftersom församlingsmedlemmarna inte kan komma till kyrkorna och delta i gudstjänsten.

Anna Alm skulle aldrig bli bonde eftersom hon som liten tillbringade mycket tid på farmors gård i Tjudö, Finström.
Men man ska aldrig säga aldrig. I dag bor hon på gården och driver tillsammans med maken Jan bland annat äppelodling och gårdsturism.

För att få se idolen Elvis hem och grav har Julianne Holmström besökt Memphis två gånger. Men hon känner sig inte speciellt berest trots att hon även besökt Jerusalem och vandrat längs Via Dolorosa.

Vid Oasen i Jomala finns två demensavdelningar, Solsidan och Mattas. Dessutom finns en dagverksamhet för de med minnessjukdom. Platserna vid Oasen är till för tretton landskommuner men önskan är att ett demenscenter ska förverkligas inom en snar framtid.

Gemensamt ansvarsinsamlingen firar 70 år i år.
Kyrkans storinsamling ”Folkrörelsen för kärleken till nästan” har verkat sedan 1950.

Att jobba med siffror är Nina Bergströms grej. Hon har för det mesta jobbat med löneräkning men även med församlingsekonomi. På fritiden är det skogspromenader med hunden Nic som lockar mest.