Jan-Erik,”Janne” Eriksson och Anna-Lena Wendt driver tillsammans en kennel samt kurser och träningar. De är bägge båda rutinerade i tävlingssammanhang och jakten fungerar som en röd tråd.

Den 6 juni skulle bröllopsklockorna ringt för Malin Weckman och Thomas Söderlund i Vårdö kyrka. Men nu är bröllopet uppskjutet på grund av den rådande pandemin.
– Vi vill ha bröllopet som vi planerat därför väljer vi att skjuta upp det, säger Malin.

Marie-Louise Jansson och Johan Boman hade planerat sin sommarvigsel till den 4 juli. Vigseln skulle ha skett på Måsgrund och festen efteråt skulle ha hållits hemma på gården i Tjudö i Finström.

Anne-May Pehrsson har under många år varit aktiv inom både kommun- och landskapspolitiken. Hon har jobbat som bonde, närvårdare och politiker. Nu är det byn som engagerar och den egna trädgården i Tranvik, Sund.

Matbanken fortsätter med att dela ut matkassar till behövande även under coronapandemin. Ungefär 50 kassar mat körs ut till behövande runt om på Åland.

– För att få en matkasse bör man först kontakta diakonin i hemförsamlingen. De kontaktar sedan oss, säger verksamhetsledare Susanna Olsson.

Nordanbergets Laban har av finska taxklubben tilldelats ett avelsguld för sina många avkommor. Hela 36 av hans avkommor har visat framfötterna i både jaktprov och på utställningar.
– Det torde vara den första hanen på Åland som tilldelats detta pris, säger matte Louise Karlsson.

Namnet Max Lundström är kanske inte allmänt känt på Åland, men nämner man Maxlyft så vet nästan varje ålänning vem man talar om. Nu har han sålt sin kranbil och hela rörelsen för att njuta av pensionärslivet.

– Jag vill visa att jag faktiskt kan sitta stilla också, skrattar han.

Maskrosknoppskapris, nässelsoppa och -chai, kirskålspaj och -pesto. Det finns många växter i trädgården man kan ta tillvara. Samtidigt kan man tillsammans med barnen botanisera och samla växter som man sedan torkar och tar fram vid behov.

I augusti 1991 cyklade Berit Paulsson i vanlig ordning till sitt arbete, väl framme kände hon att något var fel. Hon gick in till en arbetskamrat, segnade ner och kunde inte prata – trots att hon bara var 37 år, hade hon drabbats av en stroke. Nu berättar hon om den långa vägen tillbaka.
– Jag kan fortfarande känna ett utanförskap ibland, säger hon.

Mors dag firas över hela världen – fast på några olika datum. Hos oss infaller mödrarnas stora dag nu på söndag. Hos familjen Schauman i Lemland är dock de traditionella rollerna ombytta där pappa Kim är hemma med lilla Isla medan mamma Sabina står för inkomsterna.

Tiden kan bli lång när man som barn inte kan umgås som tidigare. Därför försöker kompisarna Leiah Henriksson och Adriana Mattsson hitta på olika saker att göra, ensamma eller tillsammans med någon annan.

Redan som fyraåring lärde sig Birgitta Häggblom att sticka. Sedan dess har hantverk, tyg och garn följt med som en röd tråd genom livet. I dag trivs hon väldigt bra i sin egen vävstuga hemma i Sålis. Med havet och naturen som närmaste grannar blir det också en hel del friluftsliv för Birgitta.

1968 blev Sten-Erik Fagerlund utnämnd till rektor för Ålands folkhögskola, men han tillträdde tjänsten först 1969 efter ett år vid Lunds universitet. 2005 gick han i pension och numera bor han på Erik Jans i Näfsby, Hammarland, som han och Siv försökt bevara i så ursprungligt skick som möjligt.

När Nicklas Öberg var ung ville han aldrig flytta från Älvsbyn i norra Sverige. Sedan tog kärleken honom till Åland. I dag brinner han för sin familj och jakt och sportskytte är två stora intressen. 
– Jag ska skjuta hem ett guld i Svenska mästerskapen innan jag är klar.