På Folkhälsans gruppboende Linden finns nio platser där minnessjuka bor. Alla har ett eget rum vid boendet men det finns också ett samlingsrum där de flesta trivs som bäst.
– Vi försöker att ha en så hemtrevlig miljö som möjligt här, säger föreståndaren Linda Nummelin-Gammals.

Att bli städerska var något av ett drömyrke för Fanny Johansson då hon var liten. Hon gillade tanken på att lämna saker i ordning till andra. Men med tiden förändrades drömyrket till allt från att bli läkare till att jobba på hotell. Till sist blev det ekonomistudier och nu arbetar Fanny som CGR-revisor vid PricewaterhouseCoopers (PwC).

Av sex bilar på gården hemma hos Andreas ”Ante” Karlsson är alla utom en i körbart skick. Att skruva har varit ett stort intresse sedan Ante var tonåring men tog extra fart då hans bil pajade då han var 18 år.

Systrarna Astrid och Anni Karlssons stora intresse är hästar och käpphästar. Hemma på gården har de byggt om ett cykelförråd till ett stall för käpphästarna.
– Det har vi gjort tillsammans med pappa, säger Astrid.

Sorgegrupp, sorgbearbetningsgrupp och en grupp där man samtalar om döden är verksamheter som finns i Mariehamns församling.
– Grupperna har olika upplägg och därför vill vi gärna prata med den som vill delta för att personen ska komma med i rätt grupp, säger prästen Katarina Gäddnäs.

Alvar Mattson i Marby, Eckerö tycker att det ibland kan bli lite långt. Han är social och vill gärna umgås och prata med folk.
– Jag har inte ens varit till Hugos och handlat sedan coronan bröt ut, säger han lite misslynt.

Mariehamns församlings sopplunch som hålls efter lunchmässan på torsdagar hölls tidigare i S:t Görans församlingshem. Nu har man, på grund av coronarestriktionerna, flyttat lunchen till Margaretagården.

Efter att Bengt-Olof utbildat sig till fartygselektriker vid Ålands yrkesskola och jobbat ett år på fartyget Abisko gick flyttlasset till Stockholm.
– Då hade Eila och jag gift oss och fått en son, säger han.

Fritidsgården i Jomala, Vikingagården har under flera år huserat i baracker invid Vikingavallen. Men nu har gården fått flytta in i egna lokaler i det nybyggda samlingshuset.
– Vi är väldigt nöjda med lokalerna, säger fritidsledare Gustav Mattsson.

Gafflar, mat- och teskedar får nytt liv i Eeva Palms och Andreas Nummelins verkstad i Lemland. Med fantasi och tålamod skapar paret smycken och prydnadsföremål i den lilla verkstaden.
– Vi har hållit på i fyra år tillsammans men jag höll på också innan jag träffade Andreas, säger Eeva.

Mariehamns församling ordnar en skrivargrupp för den som vill skriva om sitt eget liv för sin egen skull. Det kan man göra på många olika sätt, enligt prästen Katarina Gäddnäs som leder gruppen.

Oldtime Cruisers ska ordna kvällar för ungdomar som vill syssla med att få en bra ljudanläggning i sina bilar och mopedbilar.
– Idén har funnits ett tag men då jag skrev ett Facebookinlägg blev allt verklighet. Vi ser fram emot att få hit ungdomarna och att vi på olika sätt kan hjälpa dem med deras idéer, säger Jimmy Eriksson, president i klubben.

Hur ska föräldrar prata med sina barn om sexuella trakasserier? Och hur bemöter man dem när de vill berätta?
Bland annat dessa frågor lyfte Malin Gustavsson, vd på företaget Ekvalita under en interaktiv föreläsning för föräldrar och omsorgspersoner i går.

Prydnadskuddar i olika tekniker och gjorda av olika personer finns utställda på biblioteket i Saltvik under september månad.
– Att sy, virka och väva kuddar var förr en vanlig avkoppling för kvinnorna efter dagens arbete, säger bibliotekarie Anna-Lena Nordberg-Dahlén.