Det var inte oväntat, men lite sorgligt att nyheten om att Ålands radio och tv anställer en ny vd blev ytterligare en orsak att ifrågasätta mina motiv och min moral. Jag tycker det är ovärdigt den åländska debatten både i media och i sociala medier.

Jag vill, än en gång, synliggöra och korrigera.

Påståenden om att jag gynnar närstående, tar oskäligt betalt, lurar till mig ersättningar av eller genom de organisationer som jag arbetar i och är engagerade för saknar helt grund. Den som startat den kampanjen är polisanmäld och fallet har gått vidare till åklagaren.

Att som Conny Nylund försöka göra sig lustig över mig och Skunk (Intresseföreningen för skärgårdsungdomar) är oförskämt. Den som har intresse kan gå in på www.skunk.ax och läsa om all den viktiga verksamhet som vi gör med och för unga människor. Att som Christer Strand sprida direkta lögner om mig som ordförande för Ålands Radio och tv är helt oacceptabelt.

Agneta Mattsson fick uppdraget som vd när Jesper Eliasson (C) var ordförande. Jag blev för drygt tre år sedan tillfrågad av minister Mika Nordberg (MSÅ) om jag var intresserad av att ta på mig ordförandeskapet för ÅRTV. Som jag uppfattade det behövdes mina kunskaper i bland annat ledarskap och organisationsutveckling, men också min långa erfarenhet från bildningsarbete, näringslivet och politiken.

Under mitt ordförandeskap har jag och styrelsen konstaterat att bolaget behöver förstärkning av den tekniska sidan vilket vi arbetat med de senaste åren. Vi har i dag ett kompetent tekniskt team med en engagerad teknisk chef. Men teknikutvecklingen är snabb och vår bedömning är att bolaget också behöver en ny profil för ledarskapet. Jag ser det inte som dramatiskt att vi nu genom en omstrukturering tar vara på Agneta Mattssons ekonomiska och administrativa kompetens och samtidigt förstärker bolaget ytterligare på den tekniska sidan.

Man får gärna ha olika åsikter om public service. Det utvecklar vår verksamhet. Att lagtingskandidater och andra debattörer insinuerar och sprider lögner om mig och vd i insändare och på nätet är under all kritik.

Mia Hanström

Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson är missnöjd med beslutet att Ålands landskapsregering beviljar Svinryggen ett stödbelopp om 20 procent av byggkostnaderna (cirka 800.000 euro) för att uppföra ett biogasverk.

Vet ni vad tull betyder på norska?Strunt, nonsens eller dumheter.

Stort tack från hela mitt hjärta till alla boende efter den nyöppnade pilgrimsleden St Olav Waterway, S:t Olofs sjöled, som gjorde det möjligt för mig att i somras få vandra mellan Åbo-Grisslehamn.

Ingen på Åland kan i dag vara ovetande om skandalerna angående misskötta djur. Djurskydd på Åland fungerar inte! Man kan inte enbart beskylla brister på lagstiftning, organisatoriska problem eller otillräckliga resurser.

Klubbhuset Pelaren välkomnar alla som har/haft psykisk ohälsa att bli medlemmar och delta i den arbetsinriktade dagen.

Landskaps- och kommunalt anställda har ett Ålandstillägg för att kompensera det dyra Åland. Det är dags att införliva det även på pensionerna.

Jag tror Göte Winé gjorde misstaget att skriva av sig när han var som mest upprörd. Hade han läst om första stycket i min insändare hade han kanske sansat sig.

Som en god vän till mig sade: ”Politikerna borde fokusera på politiken och konkreta förslag i stället för att bara hugga och leta fel på varandra”. Så kände jag precis när jag såg debatten från Alandica.

Vad du kan förvänta dig av mig som lagtingsledamot:

• Jag vill jobba för ett åländskt kulturinstitut som inkluderar musik, dans, teater, konst och ett kulturcentrum som stödjer föreningslivet och skärgården.

Högljudd kritik har ofta riktats mot stadsplaneringen. Ingenting händer sägs det. Den kritiken kommer alltmer på skam. Det händer mycket och bra saker i staden.

Hej ålänningar! Jag kommer inte till er med en storstadsmänniskas arroganta attityd att ålänningar är få och små.

Ett fortsatt vitalt näringsliv kräver att vi vänder

blicken framåt.Milton Friedmans ideologi om att företagens enda moraliska skyldighet är att generera värde åt aktieägarna är död.

Svinryggens deponi Ab söker förnyat miljötillstånd för anläggningarna vid Svinryggen, eftersom miljötillståndet från 2005 ställer tillståndsvillkor, bland annat för behandling av lakvatten, vilka ännu inte har verkställts.

Fler insändare