Det var inte oväntat, men lite sorgligt att nyheten om att Ålands radio och tv anställer en ny vd blev ytterligare en orsak att ifrågasätta mina motiv och min moral. Jag tycker det är ovärdigt den åländska debatten både i media och i sociala medier.

Jag vill, än en gång, synliggöra och korrigera.

Påståenden om att jag gynnar närstående, tar oskäligt betalt, lurar till mig ersättningar av eller genom de organisationer som jag arbetar i och är engagerade för saknar helt grund. Den som startat den kampanjen är polisanmäld och fallet har gått vidare till åklagaren.

Att som Conny Nylund försöka göra sig lustig över mig och Skunk (Intresseföreningen för skärgårdsungdomar) är oförskämt. Den som har intresse kan gå in på www.skunk.ax och läsa om all den viktiga verksamhet som vi gör med och för unga människor. Att som Christer Strand sprida direkta lögner om mig som ordförande för Ålands Radio och tv är helt oacceptabelt.

Agneta Mattsson fick uppdraget som vd när Jesper Eliasson (C) var ordförande. Jag blev för drygt tre år sedan tillfrågad av minister Mika Nordberg (MSÅ) om jag var intresserad av att ta på mig ordförandeskapet för ÅRTV. Som jag uppfattade det behövdes mina kunskaper i bland annat ledarskap och organisationsutveckling, men också min långa erfarenhet från bildningsarbete, näringslivet och politiken.

Under mitt ordförandeskap har jag och styrelsen konstaterat att bolaget behöver förstärkning av den tekniska sidan vilket vi arbetat med de senaste åren. Vi har i dag ett kompetent tekniskt team med en engagerad teknisk chef. Men teknikutvecklingen är snabb och vår bedömning är att bolaget också behöver en ny profil för ledarskapet. Jag ser det inte som dramatiskt att vi nu genom en omstrukturering tar vara på Agneta Mattssons ekonomiska och administrativa kompetens och samtidigt förstärker bolaget ytterligare på den tekniska sidan.

Man får gärna ha olika åsikter om public service. Det utvecklar vår verksamhet. Att lagtingskandidater och andra debattörer insinuerar och sprider lögner om mig och vd i insändare och på nätet är under all kritik.

Mia Hanström

Några förbättringar som jag påtalat under flera år.

I Gluggen skriver Jonny Mattsson att ålänningarna är dåliga på att blinka i trafiken. Problemet är att de åländska rondellerna, förutom Rökerirondellen och Sjukhusrondellen, är så små.

De politiska grupperingarna i stadsfullmäktige har fört förhandlingar om fördelningen av förtroendeposter i kommunens organ.

Det vore svårt att tänka sig att någon kunde göra ett bättre jobb för Ålands försvar mot förtal, likt de Bruno Fransholm framför i sina insändare, än Mats Löfström.

I en replik den 9 januari hävdar riksdagsmannen att fel sanning framförts. Om cirka 1,25 miljoner sannfinländare säger att klumpsumman är bidrag och 20.000 ålänningar säger att det inte är det, vad är korrekt sanning?

Den 27 december var vi som vanligt på väg till Finland för att fira nyår i Korpo. På eftermiddagen drabbades jag av det som med ett mycket tydligt beskrivande namn kallas vinterkräksjukan.

Förra veckan försökte jag få komma till tandläkarjouren vid åhs. Jag ringde för sent en eftermiddag för att få en tid, så jag frågade om jag kunde boka till morgonen efter, då jag inte kan komma ifrån jobbet hur som helst.

Trevligt att riksdagsman Mats Löfström tycker att klimatfrågan är viktig. Intresset och engagemanget har tidigare varit något svalt.

Bruno Fransholm frågar sig på onsdagens insändarsida ”om det är fel att framföra sanningen i debatten”.

Sannfinländarna har till Finlands riksdag inlämnat ett förslag om att Åland ska få minskat bidrag från staten.

Med växande klentrogenhet, vilken började med rubriken, läste jag Jörgen Pettersons (C) insändare ”25 år med EU har gjort Åland större”.

Torsken har blivit en viktig och attraktiv fisk att servera på den åländska tallriken och i våra restauranger.

I det tysta har vi passerat 25-årsdagen av EU-inträdet den 1 januari 1995. Då gick Åland tillsammans med Sverige och Finland in i en gemenskap som för alltid kom att förändra vår vardag.

Fler insändare