Då trafiken ligger mej varmt om hjärtat är jag förundrad över att man på Åland är så intresserad av långsamt gående fordon som skulle köras av folk som har låg utbildning om trafik och körning.

Lyckligtvis blev det stopp från riksdagen i Helsingfors. Många lagar kunde tas direkt därifrån.

En annan sak är oxå märklig. Att nyare bilar kan köra i mörker helt utan något ljus bak på bilen. Enormt farligt att inte synas.

Därtill behöver gruppering läras ut och i vilka fall man grupperar för vänstersväng. Då man kör långtradare och andra tunga fordon på smalare vägar står mitt i allt en personbil mitt i filen och vill svänga vänster till privat väg.

Helt förbjudet men händer varje dag. Lite halka och personbilen är skrot.

Vill man svänga höger ska man ju hålla till höger så tidigt och mycket som möjligt men det gör många inte. Onödiga inbromsningar och miljöfarlig acceleration blir följden.

Man bör visa mer hänsyn till tunga trafiken överlag . Många kunde nog lämna in sina körkort och åka kollektivt om bara den blev bättre.

På landet ser man busstrafik då skolor är i gång, annars måste man ha egen bil. Staten åter straffar folk i glesbygd med hårda skatter på bränsle och vill att alla ska bo i tätorter. Det vill inte skärgårdsbor i alla fall, och vi har skyhöga bränslepriser.

Ser att ifall jag blir invald och får trafikministerposten finns det mycket att göra. Vårdö tillbaka som skärgårdskommun har högsta prioritet.

Mitt hopp står till er Ålands befolkning. Rösta och helst på mig.

Kurt Holmberg (ÅLD)

kandidat i lagtings- och kommunalvalen

Det är med glädje man läser att finska statsägda Finferries beställer och bygger en ny miljövänlig färja till den åländska skärgårdstrafiken, detta trots lagtingets och landskapsregeringens beslutsångest i ärendet.

I tidningarna och i Ålands radio presenterades i går onsdag den sista utredningen av Henricson Ab i kommunreformsarbetet.

Geologi borde i en perfekt värld debatteras av geologer, inte av amatörer såsom jag själv eller Bengt Eriksson. Men nu är vi där, insändare i båda tidningar samt stor artikel med krigsrubriker i Nya Åland.

Valet må vara över men nu börjar det viktiga arbetet. Vi har en ny regering.

I en insändare i Ålandstidningen 11.11 gör Anders Gustavsson ovetenskapliga och felaktiga påståenden om vad forskning visar gällande risker med mikrovågsstrålning från mobiler, basstationer, wifi och nu aktuella 5G.

Jens Boeving skriver ett lite osammanhängande inlägg som jag tror ska stöda Stellan Egelands (Ob) påstådda icke-rasism genom att hänvisa till handtecknet som Egeland gjorde flera gånger under valvakan.

Budgeten för Åland visar och har under flera år visat på rejäla underskott, vissa år ner mot -18 miljoner euro.

Den goda nyheten den här veckan, åtminstone än så länge, är att en ny regering på Åland har börjat hitta sin form och sammansättning. Den dåliga nyheten är att inte Liberalerna finns med bland de partier som ska utveckla Åland den närmaste tiden.

Annika Sjölund (HI) och Mats Perämaa (Lib), båda kända åländska profiler med skärgårdsbakgrund har i livligt kommenterade inlägg på Facebook uttryckt sina farhågor med riskerna vid en olycka i den aktuella Föglötunneln.

I en insändare i fredagens Ålandstidningen påstår Lisa Gustavsson att mobilstrålning ”ger dna-skador, neurologiska sjukdomar och cancer”.

De första Norden-föreningarna i Danmark, Norge och Sverige bildades 1919 och firar 100-årsjubileum i år. Näst efter kom Island 1922 och Finland 1924.

Den nya nationella strategin för psykisk hälsa ger ramar kring hur vi i Finland ska jobba med psykisk hälsa fram till år 2030.

ÅHS chef för primärvården, svara gärna på hur ni tänker när ni inte sätter in ordinarie tjänster när det tydligt finns behov av det?

Fler insändare