Bananrepubliken Åland gör verkligen skäl för namnet i dessa tider efter valet med tanke på utvecklingen.

Första stora felet är att man sätter in kriminella element i lagtinget. Att vara dömd* för grovt ocker och sedan få vara med och stifta lagar och förvalta våra skattepengar ger verkligen dåliga vibbar. När ser vi fler kriminella som har färska domar i bagaget sitta i borgen?

Att man sedan tillåter en kandidat byta parti på detta sätt som skett är i mina ögon ett stort bedrägeri. Vid valet fick han röster för att han som person satt i ett parti. I min mening ska dessa röster tillfalla partiet och väljer han att byta parti strax efter att vi valt våra så kallade ledare så bör han även lämna sin plats.

Att säga att han inte vill sitta ensam är bara patetiskt. Var detta ett spel för galleriet? Hur länge har planerna funnits?

Detta är vad som spär på politikerföraktet å det grövsta. Sådana här övertramp tillsammans med bidragsgivande åt alla håll är precis vad vi inte behöver om vi ska hålla ett starkt Åland. Vi kan inte tycka synd om alla och vara blåögda.

Stefan Selenius (ÅLD)

 

* Marcus Måtar (Ob) som den första halvan av insändaren syftar på, är dömd för grovt ocker av Åbo hovrätt, men domen har inte vunnit laga kraft eftersom den har överklagats till Högsta domstolen.

Varken Marcus Måtar eller Anders Eriksson (C), som andra halvan syftar på, önskar bemöta insändaren. //Insändarredaktören

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Man blir dagligen, då man rör sig på stan, rent ut sagt förbannad på hur det ser ut i vår stad.

Med anledning av intervjun den 7.11.2019 med före detta minister Wille Valve (MSÅ):

Det är med glädje man läser att finska statsägda Finferries beställer och bygger en ny miljövänlig färja till den åländska skärgårdstrafiken, detta trots lagtingets och landskapsregeringens beslutsångest i ärendet.

I tidningarna och i Ålands radio presenterades i går onsdag den sista utredningen av Henricson Ab i kommunreformsarbetet.

Geologi borde i en perfekt värld debatteras av geologer, inte av amatörer såsom jag själv eller Bengt Eriksson. Men nu är vi där, insändare i båda tidningar samt stor artikel med krigsrubriker i Nya Åland.

Valet må vara över men nu börjar det viktiga arbetet. Vi har en ny regering.

I en insändare i Ålandstidningen 11.11 gör Anders Gustavsson ovetenskapliga och felaktiga påståenden om vad forskning visar gällande risker med mikrovågsstrålning från mobiler, basstationer, wifi och nu aktuella 5G.

Fler insändare