För Liberalerna är värdegrundsfrågor viktiga och den plattform vår politik vilar på. Vi ser jämlikhet och alla människors lika värde oberoende av etnicitet, trosinriktning eller kön, som fundamentala i ett modernt, demokratiskt och välkomnande samhälle och något vi aldrig kompromissar kring.

Klimat- och miljöfrågor är ett annat område där våra värderingar är fasta och kursen spikrak. Åland måste vara med och ta sitt ansvar och ställa om till ett hållbart samhälle.

Vi oroar oss även för den allt mer hårdnande samhällsdebatten, där påhopp, kränkningar och hårda ord är en retorik som skrämmer mer än den för samman.

Vår uppfattning är att de liberala grundfundamenten inte sammanfaller med flera tongivande politiker i Obunden samling. Vår bedömning är att det under rådande omständigheter inte låter sig göras att varken skriva ett regeringsprogram eller samregera med Obunden samling.

Liberala lagtingsgruppen

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Man blir dagligen, då man rör sig på stan, rent ut sagt förbannad på hur det ser ut i vår stad.

Med anledning av intervjun den 7.11.2019 med före detta minister Wille Valve (MSÅ):

Det är med glädje man läser att finska statsägda Finferries beställer och bygger en ny miljövänlig färja till den åländska skärgårdstrafiken, detta trots lagtingets och landskapsregeringens beslutsångest i ärendet.

I tidningarna och i Ålands radio presenterades i går onsdag den sista utredningen av Henricson Ab i kommunreformsarbetet.

Geologi borde i en perfekt värld debatteras av geologer, inte av amatörer såsom jag själv eller Bengt Eriksson. Men nu är vi där, insändare i båda tidningar samt stor artikel med krigsrubriker i Nya Åland.

Valet må vara över men nu börjar det viktiga arbetet. Vi har en ny regering.

I en insändare i Ålandstidningen 11.11 gör Anders Gustavsson ovetenskapliga och felaktiga påståenden om vad forskning visar gällande risker med mikrovågsstrålning från mobiler, basstationer, wifi och nu aktuella 5G.

Fler insändare