Inte att undra på att politikerföraktet frodas. Hur kan man byta parti direkt efter valet, och sedan byta tillbaka igen, med reservationen att man återigen kommer att byta tillbaka till Centern, för att man håller med deras ideologi.

Varför är man inte då så ärlig att man ställer upp direkt för Centern i valet då? Anders Eriksson kom in på ÅF:s röster i valet. Hade han ställt upp för Centern hade han troligtvis inte kommit in. Och alla som röstade på honom röstade på ÅF, inte på Centern. Och ÅF:s ledning vågar inte säga någonting fast man förlorar sitt mandat.

Nej, ÅF kan nog lägga ner när man inte vet vilket parti som verkligen får rösten när man röstar på ÅF. Först var det Harry Jansson som bytte parti under mandatperioden och nu är det Anders Eriksson och Brage Eklund säger att han troligen skulle gjort samma sak. ÅF:s politiker går tyvärr inte att lita på!

”Väljare”

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Man blir dagligen, då man rör sig på stan, rent ut sagt förbannad på hur det ser ut i vår stad.

Med anledning av intervjun den 7.11.2019 med före detta minister Wille Valve (MSÅ):

Det är med glädje man läser att finska statsägda Finferries beställer och bygger en ny miljövänlig färja till den åländska skärgårdstrafiken, detta trots lagtingets och landskapsregeringens beslutsångest i ärendet.

I tidningarna och i Ålands radio presenterades i går onsdag den sista utredningen av Henricson Ab i kommunreformsarbetet.

Geologi borde i en perfekt värld debatteras av geologer, inte av amatörer såsom jag själv eller Bengt Eriksson. Men nu är vi där, insändare i båda tidningar samt stor artikel med krigsrubriker i Nya Åland.

Valet må vara över men nu börjar det viktiga arbetet. Vi har en ny regering.

I en insändare i Ålandstidningen 11.11 gör Anders Gustavsson ovetenskapliga och felaktiga påståenden om vad forskning visar gällande risker med mikrovågsstrålning från mobiler, basstationer, wifi och nu aktuella 5G.

Fler insändare