Sås är livet, det förgyller verkligen måltiden. I dag bjuder jag på några nyfunna favoriter, alla enkla att blanda ihop. Dessutom återkommer många av ingredienserna i de olika recepten – trots det skiljer såserna sig åt. Kryddor och majonnäs samt crème fraîche står på inköpslistan, skriver Johanna Karlsson.

Midsommar är nypotatis, sill och jordgubbar för mig och eftersom jag tycker att fisk är allra godast till nypotatis så har jag valt tre fiskrätter som passar till denna helg och en vegetarisk variant. Välj en närproducerad kvalitetspotatis till midsommar för godare smak. Smaken är allra bäst om potatisen odlats med sparsamt med vatten och gödsel och är nyskördad.

I dag bjuder Johanna Karlsson på en hel meny.

Denna vecka bjuder jag på en somrig snabblagad festmeny som du kan ha till studentfesten eller konfirmationen. Den passar väldigt bra att ha på midsommarafton också. Jag har gjort rätter och mat som passar att servera i portionsglas/ portionsbitar och skålar, då vi ska undvika bufféservering just nu. Pajen, kycklingen, såsen och delar av salladen gör du med fördel dagen före och jag har också köpt några bra färdiga produkter för att ytterligare underlätta.

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på två gröna recept, perfekta till sommarens bjudningar.

Våren är här! Med våren dyker det upp fina grönsaker och  primörer. Jag har valt sparris, nykål och ”ogräset”  kirskål i dag. Det blir en variant på Crème Ninon med gröna ärtor och sparris, grillad lax med gräddkokt nykål och en pesto gjord på kirskål. 

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på smaskig pavlova och en dessert med gräddfilsmousse.

Äntligen lite vårvärme och med den kommer längtan efter att börja grilla.

Tänk pizza, hamburgare eller taco när du ska fylla korvbröd – och plötsligt uppenbarar sig många goda idéer. Arrangera en ”korv med bröd-bar”, med olika tillbehör i små skålar så kan alla plocka ihop sin egen variant. Perfekt utomhusaktivitet! Servera gärna ett litet glas med chips till.
Här är veckans recept av Johanna Karlsson.

Stina Keinonen byter ut färsen mot panerad fisk i fredagens tacomiddag.

I dag bjuder Johanna Karlsson på en indisk klassiker med egen touch samt en nudelrätt med kokoscurry och lax.
Båda serveras med samma tillbehör för att inget ska bli liggande i skafferiet och bli gammalt.

I veckans matreportage blir det rätter som passar på påskbordet. Fyra kalla rätter som du serverar på buffén eller var för sig, och sist men inte minst en snabb efterrätt med havtorn. 

Här kommer påskens söta recept i samlad trupp! Allt man kan tänkas behöva för gottebordet, signerat Johanna Karlsson.

Revbensspjäll, sallad med japanska smaker och bakad sötpotatis. Det står på Stina Keinonens meny den här veckan.