Visst älskar vi julmaten, åtminstone delar av den, men nästan all julmat är mäktig och ofta äter vi mer än vi orkar. Veckans rätter kommer därför att vara lite lättare och båda går att göra vegetariska.

Stina Keinonen bjuder i dag på god utflyktsmat.

Passa på att bjuda hem vänner på denna enkla och smakrika meny signerad Stina Keinonen. Denna vecka har jag inspirerats av mat som går att äta framför tv.:n. Menyn är gjord för 6-8 personer.

Här kommer veckans recept till Johannas smaker och den här gången blir det förstås semmelfrossa med klassiska fastlagsbullar + tips på olika smaksättningar, semmelrulltårta och semmelbollar. Ja något för alla som älskar smaken av fastlagsbulle!

I dag är det alla hjärtans dag eller vändagen som den också kallas. Passa på att uppmärksamma någon du tycker mycket om. Här kommer Stina Keinonens trerättersmiddag för två personer. 

Johanna Karlsson bjuder på smarriga vardagsrätter.

Årets sista stora fest står för dörren. Här bjuder Johanna Karlsson på en (nyårs)festmeny för sex personer.

Julens enklaste kakor, glöggsangria och pepparkakor med ost på nytt sätt. Var så goda! Här är veckans recept från Johanna Karlsson.

Mjuk pepparkaka med julmust och saffranskaka med espressoglasyr. Det bjuder Johanna Karlsson på i dag.

Vem kan motstå hemlagat julgodis? Johanna Karlsson bjuder här på en rad favoriter.

Syrlig, krämig citronpaj och frasiga, smakrika pepparkakor. Det bjuder Johanna Karlsson på nu när det närmar sig jul.

Johanna Karlsson tjuvstartar i dag förberedelserna inför lilla jul.

Friterade ostbollar, friterade oliver och friterade tortillas. Visst vattnas det i munnen när Johanna Karlsson bjuder på friterat?

Johanna Karlsson bjuder i dag på en smarrig fars dagsmeny.