En personbilsförare försummade vid 12-tiden på torsdagen sin väjningsplikt vid infarten till Kantarellen och Maxinge i Jomala.
”En paketbil som hade förkörsrätt hann ej stanna utan kolliderade med personbilen”, skriver polisen, som utreder händelsen, i ett pressmeddelande.

Ordningsmakten handräckte under onsdagen Ålands tingsrätt, som saknade en person inför en förhandling.
”Patrullen väckte personen och förde denne till tingsrätten”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

En personbilsförare tappade under onsdagen kontrollen över sitt fordon på Landsväg 1 i Gottby, Jomala. Färden slutade i diket, och polisen har upprättat en anmälan om äventyrande av trafiksäkerheten.

Ms Knipan trafikerar Föglölinjen den 11 oktober–1 november när den ordinarie färjan ms Skarven dockas. 

En förare är misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha kört sitt fordon i Mariehamn trots att personen var berusad. Precisionsalkometertestet visade på 1,4 promille alkohol.

Näringsminister Camilla Gunell (S) lovade i lagtingets frågestund att landskapsregeringen (LR) kommer med ett stödpaket till de skogsägare som drabbades av stormen Alfrida.

Landskapsregeringen har beslutat anlita Turun korjaustelakka Oy för dockning av och reparationsarbeten på ms Skarven mellan den 14 oktober och 1 november. Den beräknade kostnaden är 215.000 euro.

En man stod på tisdagen åtalad för en våldtäkt som enligt landskapsåklagare Annette Ristimäkis gärningsbeskrivning ska ha genomförts i ett hyreshus i Mariehamn.

Barn- och ungdomskliniken vid Ålands hälso- och sjukvård har saknat en utelekplats för sina yngre patienter. Den senaste månaden har en lekplats byggts och nu står den klar för invigning. Det skriver kliniken i ett pressmeddelande.

Vattnet är avstängt i västra Jomala (från Gottby och västerut) samt Hammarland och Eckerö onsdagen den 18 september klockan 23.00 till torsdagen den 19 september klockan 6.00.

En singelolycka inträffade på tisdagsmorgonen i Näs, Saltvik. En kvinna körde av okänd orsak av vägen och voltade bilen i diket, berättar brandinspektören Thomas Mattsson.

Raine Katajamäki har utsetts till kommunsamordnare för tiden 1 november 2019-31 maj 2020. Katajamäki, som är rättssakkunnig vid landskapsregeringen, ska fortsätta jobba med kommunsamordningsfrågor inom ramarna för sin nuvarande tjänst.

En högspänningsledning som förser området södra Söderby till Flaka i Lemland drabbades av ett elavbrott tidigt på söndagsmorgonen. Ett träd som blåst över ledningen angavs som orsak till avbrottet som gjorde 888 personer strömlösa.