Lördagskvällens premiär av ”En midsommarnatts dröm” på stadshuset ställs in på grund av sjukdom. Teaterföreningen i Mariehamn har tidigare tvingats skjuta fram premiären två gånger.
Teaterföreningen meddelar att man därmed lägger ned föreställningen ospelad, för tillfället. De som köpt biljett ombeds att ta kontakt med Alandica för att få pengarna tillbaka.
Regissör Daniel Lindström uppger att Teaterföreningen och ensemblen nu arbetar på att hitta nya datum senare i vår, för att om möjligt ta upp föreställningen igen.

Viking Lines fartyg XPRS som trafikerar rutten Helsingfors-Tallinn tas i kväll ur trafik för reparation. Orsaken är ett läckage på propelleraxeln.
Fartyget dockas i tre dagar och återgår i trafik på söndag kväll från Tallinn.
 

Natten till torsdagen utförde polisen nykterhetskontroller samt kontroll av fordon runtom på Åland. I Sund fick en person ta emot en böteslapp då dennes bil var obesiktad, bilens registerskyltar avlägsnades också av polisen.

Under natten till onsdag fick polisen in en anmälan om att något som kunde vara en sprängladdning hade detonerat i ett trapphus i ett lägenhetshus i Mariehamn.

Polisen varnar vid lunchtid i dag om fläckvis halka på landskapets vägar. Kör försiktigt och håll avstånd till varandra, lyder polisens uppmaning.

Onsdagens premiär av Teaterföreningen i Mariehamns teaterskolas uppsättning av ”En midsommarnatts dröm” måste skjutas upp ytterligare ett par dagar på grund av sjukdom.
Nytt premiärdatum är bestämt till nu på lördag.

Nödnumret 112 är gemensamt för hela EU. Det innebär att man kan ringa 112 var som helst i unionen för att få hjälp i en akut nödsituation. 

Under måndagen sysselsatte några krävande gripna personer den åländska polisen. De gripna utförde bland annat viss skadegörelse i sina celler.

På grund av den hårda vinden kommer Gudingen inte att angöra Kyrkogårdsö i dag klockan 15.35. Ålandstrafiken meddelar att bokade kunder är kontaktade.

En person är misstänkt för olovlig körning i Mariehamn sedan personen i fredags framfört ett motordrivet fordon utan att inneha giltigt körkort. Personen kommer att delges böter.

På lördagskvällen stoppades en bilförare som körde 95 km/h på en 70-sträcka i Finström. Personen är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten.

Natten till lördag inträffade en misshandel på en privat gård i Jomala. Två personer uppges ha varit inblandade. Under samma natt avstyrde en polispatrull ett mindre slagsmål i Mariehamn med flera inblandade.

En person är misstänkt för snatteri från ett kryssningsfartyg. Samma person är även misstänkt för narkotikabrott samt straffbart bruk av narkotika, efter att en polispatrull vid visitation på fredagsförmiddagen  påträffat narkotika.