Stadsutvecklingsnämnden beslutade under måndagskvällen om motiveringar till varför färre byggnader i stadsdelen Sveden bör skyddas jämfört med stadsarkitektens förslag.

Stadsutvecklingsnämnden bordlade under måndagskvällen delgeneralplanen för centrum.
– Ärendet bör diskuteras i grupperna för en bättre behandling i stadsfullmäktige, säger nämndens vice ordförande Peter Enberg (MSÅ).

Landskapsregeringen betalar ut totalt 1.112 euro till den fårägare i Hammarland vars får attackerades och dödades av varg för en tid sedan.

Den åländska polisen rapporterar att natten till lördagen varit relativt lugn trots att ett fall av grovt rattfylleri upptäcktes i Möckelö, Jomala.

Föraren fick göra ett precisionsalkometertest och delgavs körförbud.

Logistikbranschens avtal gick ut förra veckan och förhandlingarna har enligt Kauppalehti kört fast rejält. Striden har tillspetsats av där Postens planer på att hyra in personal.

En personbil körde vid 9-tiden på fredagsförmiddagen in i en annan personbil. Olyckan inträffade i närheten av Karrböle vägskäl på Nya Godbyvägen i Jomala.

Under onsdagen mottog polisen en anmälan om en arbetsplatsolycka, en person hade ramlat från ett tak och ambulans tillkallades som omhändertog olycksoffret. 

Skarven kommer inte att vara tillbaka i trafik den 9 november som tidigare uppgetts. Dockningen blir förlängd på grund av att varvet har arbeten att göra med andra fartyg. Det meddelar Ålandstrafiken. 

Alfågeln har fått tekniska problem och ligger still i Hummelvik. Avgången som skulle gå klockan 12 blir försenad och beräknas avgå ungefär 12.30-12.40.

Polisen tog under söndagen emot en anmälan om att två personer hade avvisats från ett fartyg på grund av kraftig berusning.

 På Lönnelundsgatan i Jomala påträffades under söndagen två förare som körde sina fordon i 45 kilometer per timme respektive 47 kilometer per timme. Den högsta tillåtna hastigheten är 30 kilometer per timme.

ALARM Strax före klockan halv tre natten till lördagen begärde polisen handräckning från Mariehamns räddningsverk.
– Det var ett polisiärt uppdrag, de ville ha handräckning av dykare från oss, säger brandmästare Ted Andersson.

Under fredagseftermiddagen, efter Centerns gruppmöte, fortsatte samtalen om basen för nästa regering, enligt Centerns ordförande Veronica Thörnroos.