Natten till lördagen totalförstördes en bastu i Herrö, Lemland. 

Klockan halv tolv på fredagskvällen utlöstes automatalarmet på fartyget Pommern. Brandkåren hittade ingen orsak till varför automatlarmet gick. 

Under fredagsnatten upptäckte vaktpersonal tre personer som brukade narkotika i ett toalettbås på en nattklubb. Enligt snabbtest var två av personerna påverkade av narkotika och delgavs böter. 

En person misstänkts ha äventyrat trafiksäkerheten under fredag kväll, efter att denna slirade med personbil längs vägen upp till badhusberget i Mariehamn. 

Polisen övervakade trafiken under fredagen och detta resulterade i två trafikförseelser. En av förseelserna, att köra 100 km/h på en 70-väg, resulterade i att förarens körrätt drogs in i tio dygn. 

En 68-årig man döms för grovt rattfylleri till villkorligt fängelse i 50 dagar och 30 dagsböter på totalt 720 euro. Han tilldelas även körförbud till den 9 maj 2021 och är skyldig att betala en brottsofferavgift på 80 euro. 

Mariehamns stads socialnämnd bestämde under onsdagen att utse Pernilla Karlsson till ny äldreomsorgschef med start från den 15 augusti. 

Från och med i dag klockan 12.00 upphör skogsbrandvarningen på Åland. Det meddelar Alarmcentralen.

JOMALA Kommunen inrättar en ny befattning som aktivitetskoordinator inom äldreomsorgen på 60 procent av heltid från och med den 1 september. Det beslutade kommunfullmäktige i tisdags.

JOMALA Jomala frågar Eckerö, Hammarland, Lemland och Lumparland om kommunerna har intresse av att utarbeta ett gemensamt samgångsavtal för samarbetsområdet Södra Åland. Det beslutade kommunfullmäktige, som önskar svar senast den 30 september, i tisdags.

JOMALA Kommunfullmäktige beviljar tilläggsmedel om 47.000 euro för studios – ”en form av smågruppsundervisning som riktar sig till elever i behov av stöd i sociala och/eller emotionella situationer” – i Vikingaåsens skola och Södersunda skola inför läsåret 2019/20.

JOMALA Projekteringsgruppen för om och tillbyggnad av Vikingaåsens skola får ytterligare 80.000 euro. Det beslutade kommunfullmäktige i tisdags.

För femte året i rad sätter Viking Line in extraturer på rutten Helsingfors-Tallinn i sommar.