Stadsstyrelsen godkände under torsdagseftermiddagen stadsdirektör Barbara Heinonens förslag om nya instruktioner för Ålands räddningsmyndighet respektive Ålands räddningsnämnd.
Ärendet, som gäller förberedelser inför bildandet av en för hela Åland gemensam räddningsmyndighet, går nu vidare till stadsfullmäktige.

Polisen tog under lördagskvällen emot en anmälan om rattfylleri i Mariehamn men kunde vid en första koll inte hitta varken fordon eller de anmälda skadorna.

Polisen larmades under lördagskvällen till en adress i Jomala efter att två män blivit misshandlade av en tredje man samt anmälaren hotats till livet av gärningsmannen.

Polisen mottog under lördagskvällen en anmälan om skottlossning i Godby.

För fjärde året i rad besöker riksdagsledamot Mats Löfström alla högstadier på fasta Åland. Under besöket berättar Mats Löfström om hur riksdagen arbetar, om lagstiftningsarbete och om riksdagens ansvar.

Bärös trafik mellan Enklinge och Kumlinge har tillfälligt stoppats på grund av vädret. Avbrottet väntas pågå resten av dagen.

På grund av sjukdom kommer Viggens kafé att hålla stängt onsdag från 11.05 till 15.05.
I stället serveras gratis smörgåsar och kaffe till passagerarna. Det meddelar Ålandstrafiken i ett pressmeddelande.

Räddningsverket ryckte vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen ut efter att ett automatlarm utlösts på Trobergshemmet i Mariehamn.

Den man som skadades i en bilolycka i Brändö på juldagen har ännu inte hörts. Det säger Eva Fellman vid polisen. 

– Personen ligger fortfarande på sjukhus. 

Efter en sluten omröstning i Saltviks kommunfullmäktige utsågs Runar Karlsson (C) med 15 röster till ordförande för kommunfullmäktige 2020. 

Runa-Lisa Jansson (Ob) fick elva av rösterna och utsågs därmed till vice ordförande.

Helgens trafikövervakning ledde till ett antal åtgärder, rapporterar Ålands polismyndighet. En trafikförseelse angående överhastighet noterades på Hammarlandsvägen i Jomala.

Under fredag kväll granskade Polisen trafiknykterheten. Inga droger upptäcktes, och ingen chaufför låg över gränsen för rattfylleri.

En singelolycka längs Godbyvägen i Jomala ledde till att bilen välte och landade på taket. Föraren fördes till vård. Dette skedde på fredag kväll.

En person togs i förvar under fredag kväll och placerades i övervakat förvar. Dels var denne berusad, dels i avsaknad av bostad.