Sammanlagt 313 förares nykterheter kontrollerades, i Mariehamn och i Hammarland, av polisen under söndagen.
En av de kontrollerade förarna misstänks nu för grovt rattfylleribrott.

Personen som under den tidiga söndagsmorgonen fortsatte att uppträda aggressivt, efter att ha avvisats från ett kryssningsfartyg i Västerhamn, greps av polisen.
”Personen fick sova ruset av sig på polisstationen”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

I ett pressmeddelande med rubriken ”allmänheten till kännedom” meddelar polisen under fredagskvällen att engelsktalande, utländsk arbetskraft under den senaste tiden har erbjudit hantverkstjänster till flera ålänningar.

Jomala FBK ryckte vid 15.15-tiden på söndagseftermiddagen ut till Ingbybergen i Jomala, dit ambulans kallats efter en fallolycka.
– Den frivilliga brandkåren assisterar ambulanspersonalen med bärhjälp. Mer kan jag inte säga, säger räddningschef Lennart Johansson vid 16-tiden på söndagen.

Under natten till lördag genomförde polisen trafikövervakning. Då påträffades bland annat en förare på Sjukhusvägen, som inte var skriven som ägare av sin bil.

13 personer hade när ansökningstiden gick ut klockan 15 i fredags sökt den utannonserade tjänsten som omsorgsdirektör vid Ålands omsorgsförbund.

Gard Larpes från Sund var ensam om att ha sökt tjänsten som myndighetschef vid Datainspektionen när ansökningstiden gick ut klockan 15 i fredags.
Som tillförordnad chef för Datainspektionen fungerar i dag Sofia Pensar.

Natten till fredagen var lugn för polisen. Polisen har hanterat inkomna ärenden samt kontrollerat fordon. Smärre fordonsbrister har upptäckts, men alla förare har varit nyktra. Rådjursolyckor har rapporterats från landsbygden.

POLIS Inbrottslarmet gick under onsdagen i en affärsfastighet i Mariehamn. Polisen sökte igenom byggnaden och kunde konstatera att butiken var tom. Det var ett tekniskt fel som utlöst larmet, tror polisen. (PL)

TRAFIK Polisen kontrollerade nykterheten bland förare i Eckerö i går. Av totalt 70 kontrollerade förare visade sig samtliga vara nyktra. (PL)

Nya rön framkom under onsdagen i den ombokningshärva som Ålandstidningen berättade om på sidan 8 i onsdagens tidning.

Simstranden Klockarholmen rödlistades förra veckan hos ÅMHM på grund av algblomning. Myndigheten avrådde för bad den 8 augusti, men upphävde sitt beslut snabbt.

Motorcyklisten som under tisdagen körde omkull i Godby, Finström hade ”enligt uppgifter tvingats väja för ett fordon som inte iakttagit väjningsplikten”. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.