Föraren av ett fordon som polisen under måndagen stannade på Landsväg 1 får nu nyttja andra transportmedel tills fordonsskatten för det aktuella fordonet har betalats. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Fem djurolyckor inträffade under onsdagen.

Pirjo Åkerblom återvaldes till ordförande för Tehys fackavdelning på Åland r.f. i fredags då Tehy höll höstmöte. 

Natten till tisdagen övervakade den åländska polisen trafiken i landskapet, inga åtgärder vidtogs i samband med detta.

Jurist Lena Nordman blir ny konsumentrådgivare efter Anders Kulves som går i pension vid årsskiftet. 

Natten till måndagen förflöt under relativt lugn för den åländska polisen. Man kunde därför rikta sin uppmärksamhet mot trafikövervakning och observerade bland annat en del buskörning.

Vid 20-tiden på lördagskvällen inträffade en trafikolycka på Mångstektavägen i Sund. Föraren, som var ensam i bilen, blåste 1,37 milligram per liter i polisens alkometer. Det motsvarar en promillehalt på 3,11.

En trafikolycka inträffade i Saltvik strax efter klockan 17.30 på lördagskvällen. Det var i korsningen mellan Hamnsundsvägen och Saltviksvägen som en personbil gled av vägen och for ner i diket. Det var halt på platsen.

För andra gången på tre dagar rapporterar Ålands polismyndighet om att en rådjursolycka har inträffat på Nya Godbyvägen i Mariehamn.

Fredag förmiddag inträffade en kollision mellan en paketbil och personbil i korsningen Österleden– Styrmansgatan i Mariehamn.

Det svenska bandet Date skulle i dag och i morgon ha spelat ombord på Viking Lines Rosella. Men på E18 utanför Hallstahammar klämdes bandets turnébuss fast mellan två lastbilar. Det skriver Norrtelje tidning.

Bolaget Flexens, som driver projektet Smart Energy Åland, utlyste tidigare i höstas tre till fyra tjänster inom affärsutveckling, projektledning och finans.

Ålands tingsrätt dömer en man till villkorligt fängelse i tre månader för tre trafik- och fordonsrelaterade brott. Han döms även att betala 55 dagsböter och har körförbud till april 2022.

Vid lunchtid i dag avslöjades vem som får äran att bära kronan som Finlands lucia 2019.