Polisen påträffade en person som hade somnat på trottoaren vid torget i Mariehamn under natten till torsdagen. Polisen skjutsade hem personen.

Polisen utförde flera trafikövervakningar runt om på Åland under natten till torsdagen. En förare fick en ordningsbot för fortkörning och en annan en anmärkning för besiktning.

Air Leaps flygplan som går via Åland har fått en Åland 100-logga, en del av firandet av den åländska självstyrelsens 100-årsjubileum. 

En personbil körde av vägen i Godby på onsdagsförmiddagen. Föraren fördes till sjukhuset för kontroll men utan större skador, uppger brandinspektör Thomas Mattsson. 

Under polisens trafikövervakning i tisdags kväll stoppades en förare som körde i 169 kilometer i timmen på Nya Godbyvägen  i Jomala, Björsby.

Under tisdagskvällen åkte polisen till en bostad i Mariehamn efter att bostadsinnehavaren larmat polisen om att en obehörig tagit sig in. Personen som olovligt befann sig i bostaden hade tidigare varit boende där men blivit vräkt.

Patrullerande polis upptäckte natten till onsdagen att någon kastas sten mot ett fönster på ett museum på Storagatan. En misstänkt greps på platsen och förhör ska hållas. 

På onsdagsmorgonen stoppades en förare som inte stannade vid en stoppskylt. Föraren fick böter för trafikförseelse. 

Från och med onsdag den 3 juni kommer Rosala II trafikera på Enklingeliinjen. Förändringen gäller fram till och med slutet av augusti.

Bärö blir reservfartyg på Enklingelinjen och återgår i trafik i september. 

 

Försäljningen av Pafs lottospel, Paf Låttå, inleds på torsdag. Spelet förklaras som en kombination av vanligt lottospel och Keno. 

Både Rescue Krickan och Rescue Stormskär var behjälpliga när en motorbåt på väg hem fick haveri i den friska vinden i Ängösund på söndagen.

En mindre brand uppstod i ett garage i Norrby, Lemland vid halv sex-tiden i dag.

Räddningstjänsten hade snabbt branden under kontroll.

Polisen kallades natten mot söndagen till en hemmafest i ett hus i Jomala där en berusad kvinna var mycket störande och aggressiv. Kvinnan, som var så pass berusad att hon inte kunde ta vara på sig själv, vägrade lämna festen.