Stadens bildningschef Kjell Nilsson har anhållit om avsked eftersom han ska gå i pension i maj nästa år.

Stadsstyrelsen beviljade detta vid sitt möte i torsdags. 

I onsdags gjorde polisen en husrannsakan i ett ärende som gäller grov stöld. Under husrannsakan hittades en mindre mängd narkotika.

Ett flertal bilister har anmält att en större mängd jord och lera kommit ut på en körbana i Jomala. Enligt polisens händelserapportering har leran hamnat på vägen eftersom bilar som körts ut på vägen från en åker inte hade rengjorts.

En kioskinnehavare i Mariehamn har anmält att en fönsterruta på kiosken blivit uppbruten. Polisen har upprättat en anmälan om försök till stöld. 

Nu släpper Mariehamns litteraturdagar ännu ett namn inför evenemanget den 25-28 mars. Det handlar om författaren Juha Itkonen från Finland.

Ett larm kom in innan klockan elva på onsdagen från Kyrkby högstadieskola i Jomala. Hela skolan utrymdes enligt rutinerna vid brandlarm. Men elever och personal behövde inte stå ute länge.

Ett privat uthus i Gottby, Jomala, började brinna på lördagen. Larmet kom vid 15.15-tiden.

En kraftig brand i skogen i Jomalaby förorsakade en utryckning på torsdagsmorgonen. Det säger brandinspektör Thomas Mattsson vid Räddningsområde Ålands landskommuner (RÅL).

Tallink Siljas Victoria I gör den 4–6 december kryssningar till julmarknaden i Mariehamn från Helsingfors.

Dessutom gör man en julkryssning från Helsingfors till Mariehamn den 24–26 december.

En man döms till villkorligt fängelse i 60 dagar för misshandel och olaga hot. Brottet skedde under sensommaren 2018 då mannen enligt en kanslidom ska ha slagit en annan man i ansiktet med en sten, eller annat hårt föremål.

En något överkokt studentmaträtt föranledde under kvällen en utryckning till Strandnäs studentbostäder.

 Ålands Polismyndighet efterlyser ögonvittnen som kan ha sett något gällande ett inbrott i en lägenhet på Klintvägen natten mellan söndag och måndag.

Tuomas Nymark har utsetts till konsumentrådgivare vid Ålands ombudsmannamyndighet. Han fick tjänsten bland 28 sökande, och inleder sitt arbete den 3 november.