Ett besvär över ändringen av detaljplanen för Klinten har lämnats in till förvaltningsdomstolen.

Ålands Polismyndighet rapporterar om en relativt lugn dag på torsdagen. Förutom en smärre påkörning i Mariehamn där parterna kom överens om skuldfrågan, delgav polisen tre ordningsförelägganden gällande trafikförseelser.

Landskapsalarmcentralen upphävde i morse skogsbrandvarningen. Det meddelar jourhavande alarmoperatör Solveig Gustafsson.

Air Leap är klara med sina korttidspermitteringar och återgår nu till normaldrift. Det skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

En anmälan om störande mopedkörning i Jomala och dubbla rådjurskollisioner, det var en del av det som stod på polisens agenda under natten till tisdagen.

Två obesiktade fordon påträffades vid trafikövervakning i Hammarland i måndags morse. Bägge fordon fick registerskyltarna avlägsnade medan förarna bötfälldes för trafikförseelse.

Folkhälsans Allaktivitetshus på Åland Ab har valt tidigare lantrådet Viveka Eriksson som ny ordinarie styrelsemedlem. Viveka Eriksson ersätter läkaren Björn-Olof Ehrnström som avböjt återval efter många år i bolagets styrelse.

Sommarens Poker Run, som skulle ha hållits den 17–20 juli, ställs in. Det meddelar arrangören på sin Facebooksida.

Torsdagens trafikövervakning i Jomala renderade även i två bötesförelägganden på 100 euro till förare som tittade på mobiltelefonen under körning.

En utländsk person boendes på Åland utreds för efterbeskattning efter att polisen under torsdagen påträffade personen med ett fordon registrerat i utlandet.

En paketbil och en personbil kolliderade under torsdagen i Svartsmara, Finström.

Polisen fick under torsdagen skäl att misstänka straffbart bruk av narkotika och valde att kroppsbesikta samt begära in urinprov från personen.

Nuvarande vikarierande polismästaren Johan Pawli är den enda som har sökt tjänsten som polismästare på Åland. Ansökningstiden gick ut den 24 juni.