Jomala godkänner grundavtalet för Kommunernas socialtjänst, KST. Det beslutar kommunfullmäktige på tisdagskvällen.
Beslutet fattas med rösterna 10–6.

Kommunfullmäktige fastställer under tisdagskvällen Jomalas nya arvodesstadga för åren 2020–2023. Den nya stadgan innebär höjningar av elva arvoden.

Delgeneralplanen för Kalmarnäs återremitteras till kommunstyrelsen, som utreder möjligheterna till fler byggrätter för bostäder inom planområdet.
Det beslutar Jomala kommunfullmäktige under tisdagskvällen.

På grund av hårda vindar ställer Enklingelinjens färja in dagens turer från och med avgången 11.40 från Kumlinge till Enklinge, skriver Ålandstrafiken i ett pressmeddelande.

Under morgonen slet sig en båt i stormen. Det berättar Ålands sjöräddningssällskap på sociala medier. Sjöräddningssällskapet påminner också om att det är viktigt att båtägare ser över sina båtar och förtöjningar blåsiga dagar som denna.

På grund av vädret har ms Odin, som trafikerar tvärgående linjen, ändrad turlista i dag. 

Färjan avgår från Snäckö 9.30, och ankommer till Överö 10.35. Avgår sedan från Överö 11.30 och ankommer till Kumlinge norra 13.05.

Natten till onsdagen övervakade polisen hamnar och färjanlöp på Åland, 34 förare granskades i Långnäs, samtliga blåste grönt och fick fortsätta sin färd.

På tisdagskvällen grep den åländska polisen en person efter att vederbörande anmälts för snatteri.

På tisdagen inträffade flera olyckor i trafiken och fyra personer fördes till sjukhus för kontroll.

Den åländska polisen rapporterar en lugn men regnig natt med inslag av snö mellan måndag och tisdag. Det gör väglaget halt och man uppmanar till försiktighet i trafiken.

Vid 23.30-tiden i går körde en bil av vägen strax före Färjsundsbron, på stadssidan.

– Det var en singelolycka, bilen voltade och landade på sidan, säger brandmästare Ted Andersson.

Polisen genomförde en nyketerhetskontroll på Svibybron på söndagen. Efter drygt 10 kontrollerade fordon stoppades en förare som blåste 2,3 promille. Polisen omhändertog körkortet och föraren är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Under söndagsmorgonen granskade polisen 20 jägare i ett jaktlag i Jomala. Under kontrollen granskades vapenlicenser och erlagda jaktkort och både vapen och ammunition kontrollerades.