En paketbil backade under måndagen ner i diket på Lemlandsvägen i närheten av Önningeby.

En person som under måndagen körde sin bil med mobiltelefonen i handen har delgivits böter och är misstänkt för trafikförseelse.

Två förare bötfälldes under måndagen av polisen vid korsningsområdet Nya Godbyvägen-Södersundavägen i Jomala.

En person som under måndagen körde moped med en stor sopsäck är misstänkt för trafikförseelse och har delgivits böter.

En brand uppstod i en spannmålstork i Lumparland på måndag förmiddag. Branden uppstod i den del av byggnaden som varmluften körs igenom.

Under söndagen fick en motorbåt stopp i närheten av Lumpo udd och började driva i den friska vinden.

Under söndagskvällen fick en båt problem med motorn på Rödhamnsfjärden. Sjöräddningen kontaktades och Svante G bogserade båten till dess hemmahamn.

En mindre spannmålstork i Lumparby i Lumparland eldhärjades av okänd anledning på fredagskvällen. Landskapsalarmcentralen mottog larmet just efter klockan 18 på fredagen.

Ålands sjöräddningssällskap rapporterar i sin alarmlogg på hemsidan att man under torsdagen assisterade en motorbåt som fick oväntade bränsleproblem.

På måndag inleds ombyggnadsarbetet på Östernäsvägen igen. Det handlar om byte av vatten- och avloppsledningar. Mellan Tallvägen och Östernäsvägen stängs Alvägen helt för trafik. Framkomligheten på resten av Alvägen kan vara tidvis begränsad.

På önskemål av en medborgare höll polisen hastighetskontroll på Godbyvägen i Ingby under torsdagskvällen. En förare som körde 64 kilometer i timmen fick en ordningsbot på 170 euro.

En motorbåt som drev norr om Ledsöra, Vårdö, fick på tisdagen assistans av sjöräddningens Rescue Björkskär. Trots att båten drev var det ingen fara eftersom vinden var svag, och det var en bra bit till land.

Det har läckt hydraulolja på Bolstavägen från korsningen Vikingagränd-Bolstavägen till återvinningcentralen vid Skogshyddsvägen i Mariehamn, skriver Mariehamns räddningsverk på sin Facebooksida.