Östra och Västra Saltviks frivilliga brandkårer ryckte vid 7-tiden på söndagsmorgonen ut till Sunnanberg vårdhem i Kvarnbo.
– Rostande av bröd utlöste larmet. Kårerna återställde larmet och lämnade platsen, säger räddningschef Karl Nordlund.

En polispatrull stoppade en elcyklist som körde vingligt. Cyklisten hade narkotika på sig och misstänks för straffbart bruk. 25 dagsböter samt erbjudande om vård fick cyklisten.

Polisen stoppade i Sund en förare som inte hade betalt fordonsskatt. Det visade sig dessutom att föraren var efterlyst på grund av obetalda böter. Polisen utredde ett ärende gällande förvandlinsstraff på platsen. 

En förare körde runt i en bil med sommardäck som inte hade godkänt mönsterdjup och där ett däck hade korden framsliten. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och får betala nio dagsböter. 

Under tisdagskvällen larmade allmänheten polisen då de var oroliga för ungdomar som hade samlats i Miramargaraget. Polisen åkte dit men då fanns ingen kvar på platsen. 

POLIS Polisen stoppade tre förare som körde runt i obesiktade personbilar. Fyra andra förare fick anmärkningar för mindre trafikförseelser. Detta när polisen genomförde trafikövervakningar i flera kommuner under måndagen.

Under måndagen inkom ett larm om en markbrand norr om Kantarellen. Det rörde sig dock om kontrollerade brasor och ingen skogs- eller markbrand.

En person fick på söndagen 200 euro i böter för trafikförseelse efter att ha kört 67 km/tim på 50-väg i Finström.

Hammarlands frivilliga bandkår ryckte ut till Torp vid 12.40-tiden på söndagen. Det var en person som eldade ris som slog larm när brasan spred sig snabbare än planerat.

Ett cirka 40 gånger 40 meter stort markområde började brinna vid Brandkårsmuseet i Mörby i Hammarland vid 11-tiden på lördagen. Det är oklart varför det började brinna, enligt ledande brandinspektör Ted Andersson.

Polisen stoppade i fredags en paketbil med släpvagn på Hammarlandsvägen. Polisen misstänkte att släpvagnen hade för mycket last. Ekipaget fördes till landskapskajen i Möckelö för att vägas.

En ung person som framförde i fredags en moped på en gång- och cykelbana i Mariehamn. På mopeden befann sig dessutom en passagerare som inte använde skyddshjälm. 

Bägge personerna delgavs ordningsbotförelägganden av polisen.

Brandkåren ryckte vid 13-tiden i dag ut till Edlagården i Mariehamn efter att automatlarm. Enligt tf räddningschef Karl Nordlund handlade det om torrkokning i en lägenhet. Ingen brand alltså.

Lägenheten vädrades ur.

BRAND Vid halvfemtiden i onsdags eftermiddag larmades brandkåren en markbrand vid Torpvägen i Hellesby, Hammarland. Tf räddningschef Karl Nordlund bedömer ett områden på runt 30 gånger 80 meter brinner, när Ålandstidningen talar med honom runt klockan 17.
– Läget är lugnt. Vi håller på och släcker, sade han.