TRAFIK Under onsdagen stoppade polisen en mopedbil som kördes med släckta lyktor. Föraren försökte ljuga om sin identitet men uppgav sitt rätta namn sedan polisen hotat att gripa hen med stöd av polislagen.
Föraren hade lånat mopedbilen av en kompis och saknade giltigt körkort.
Förarens kördes hem till sina föräldrar och fick böter för olovlig körning och lämnande av oriktiga personuppgifter.

JOMALA Flertalet av kommunstyrelsens beslut i måndags gällde planeärenden.
Gällande det utdragna arbetet med en ändrad delgeneralplan för Kalmarnäs blev beslutet att ändra förslaget i enlighet med vårens samrådsförfarande, och därpå ställa ut förslaget på nytt.

Kommunstyrelsen tog under måndagskvällen upp den unika motion som syftar till att ge Jomalabon Jan-Erik Ståhlman en byggrätt och som Ålandstidningen berättade om i förra veckan.

JOMALA Kommunen köper inkommande läsårs läromedel till lågstadieskolorna från Söderlund Bok & Papper Ab. Det beslutade kommunstyrelsen på måndagskvällen.

JOMALA Kommunen fortsätter utredandet av förutsättningarna för att anlägga en ny rondell i Dalbo, i den nuvarande korsningen Blomstringevägen–Handelslänken–Fågellänken. Det beslutade kommunstyrelsen under måndagskvällen.

JOMALA Kommunstyrelsen namngav på måndagskvällen det sedan tidigare planlagda området vid Skrapängsvägen till Skrapängen.

POLIS Polisen som hade en lugn natt använde tiden till övervakning av fastigheter och trafik. Inga inbrottstjuvar kunde påträffas denna natt. Ett fordon stoppades på Svibybron som färdades 81 km/h på 50-väg.

Fyra böter, riktad bevakning för att hindra inbrott samt en hotfull patient i en ambulans. Polisen hade mycket att stå i under natten till måndag.

Två anmälningar om störande hemmafester gjordes under den gångna kvällen/natten. Men inget polisingripande krävdes eftersom sällskapen rörde sig vidare ut i nattvimlet.

Under den gångna natten fick polisen anmälan om en person som var så berusad att hen inte kunde ta vara på sig själv. När polisen kom till platsen hade personen beställt taxi och tog sig alltså hem på egen hand.

En person fick under kvällen/natten föras med ambulans till sjukhus efter att ha ätit svamp med den aktiva narkotikaklassade substansen psilocybin. Till följd av detta hade personen, enligt polisen, fått en snedtripp.

Det finländska vaktbolag som hade huvudansvaret för säkerheten på cupfinalen på WHA får nu kritik i finländska medier, men också bland IFK-supportrar.

Natten till lördagen totalförstördes en bastu i Herrö, Lemland.