Ms Skiftet avgick för sent från Galtby och kommer därmed att bli försenad i mellanhamnarna, det rapporterar Ålandstrafiken.
Till Kökar kommer Skiftet cirka klockan 13.15, till Sottunga cirka klockan 14.25 och till Långnäs ungefär klockan 15.35.

USA:s ambassadör i Finland, Robert Pence, besöker Åland i morgon fredag.

Han kommer att besöka självstyrelsegården där han träffar bland andra talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ) och lantråd Katrin Sjögren (Lib).

En person fick på onsdagen böter efter att ha snattat livsmedelsvaror i en butik. Personen hade gömt varorna innanför kläderna, visade övervakningsbilder från butiken.

Kanske vinglade fordonet till när föraren sträckte sig efter sin mellanmålssmoothie? Det var i alla fall förklaringen polisen fick då man stoppade ett fordon efter anmälan om ett misstänkt rattfylleri.

Polisen grep på onsdagen en berusad och aggressiv person på landsbygden. Personen hade försökt ta sig in hos en äldre person, men inte lyckats då dörren var låst.

Polisen fick på onsdagen en anmälan om eventuell misshandel i en bostad. Det visade sig att det handlade om en ”lite allvarligare konflikt” mellan två boende i hushållet. Eftersom en av dem var minderårig gjordes en barnskyddsanmälan.

Två personbilar kolliderade i ett korsningsområde i Mariehamn på onsdagen. Orsaken var att en av dem inte iakttagit väjningsplikten.

Staden verkar kunna fylla sina vakanta tjänster inom äldreomsorgen. Det står klart efter att ansökningstiden nu har gått ut.

Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) öppningstalade på konferensen ”Mötesplats social hållbarhet” i Uppsala i början av veckan.

 Under söndagen fick polisen en anmälan om inbrott i Jomala. Polisen misstänker grov stöld, något som alltid görs då någon olovligen tar sig in i en bebodd fastighet, skriver polisen i ett pressmeddelande. 

I Finby, Sund, påträffade polisen ett utlandsregistrerat fordon. Föraren kunde inte visa giltiga handlingar för att vara i landet och efter kontakt med myndigheter i personens hemland fick föraren en anmärkning.

Under söndagen kom det in en anmälan om störande mopedkörning i Godby varpå polisen åkte ut och patrullerade området. Mopeder hade enligt anmälan fört liv på Bärvägen.

 Polisen kallades till västra hamnen efter att fartygspersonal behövt hjälp. Polisen hjälpte till att avvisa en passagerare. 

 En mindre krock inträffade under söndagen i korsningen Neptunigatan och Storagatan. Anledningen till krocken var att en förare missat väjningsplikten. Föraren får nu 14 dagsböter och misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.