Polisen delade ut ordningsböter tre gånger om när man under måndagsmorgonen övervakade trafiken i Möckelö strand, Jomala.

Barn- och ungdomskliniken vid Ålands hälso- och sjukvård har saknat en utelekplats för sina yngre patienter. Den senaste månaden har en lekplats byggts och nu står den klar för invigning. Det skriver kliniken i ett pressmeddelande.

Vattnet är avstängt i västra Jomala (från Gottby och västerut) samt Hammarland och Eckerö onsdagen den 18 september klockan 23.00 till torsdagen den 19 september klockan 6.00.

En singelolycka inträffade på tisdagsmorgonen i Näs, Saltvik. En kvinna körde av okänd orsak av vägen och voltade bilen i diket, berättar brandinspektören Thomas Mattsson.

Raine Katajamäki har utsetts till kommunsamordnare för tiden 1 november 2019-31 maj 2020. Katajamäki, som är rättssakkunnig vid landskapsregeringen, ska fortsätta jobba med kommunsamordningsfrågor inom ramarna för sin nuvarande tjänst.

En högspänningsledning som förser området södra Söderby till Flaka i Lemland drabbades av ett elavbrott tidigt på söndagsmorgonen. Ett träd som blåst över ledningen angavs som orsak till avbrottet som gjorde 888 personer strömlösa.

Skärgården fick besök av polisen under lördagen där man i samarbete med gränsbevakningen övervakade trafiken på Brändö, Kumlinge och Kökar.

Ms Viggens turlista ändras på grund av den hårda vinden, angöringen i Enklinge klockan 10.40 i morgon söndag ställs in med anledning av vinden. Det här meddelar Sten Schauman vid landskapets transportbyrå.

En ökning av hjortdjurskollisioner har uppmärksammats av polisen, som även tackar jägarna som sköter eftersökningen.

Flera fall av narkotika i trafiken upptäcktes av polisen under natten till lördag. Även minderåriga passagerare testades positivt för narkotikabruk.

Gång- och cykelbanan mellan Askuddsvägen och Vesterkalmarevägen stängs av på måndag 16 september, anedningen är att grundförstärkningsarbete och ombeläggninar ska göras.

Från och med måndag 16 september fram till och med fredag 20 september kommer trafiken på Färjsundsbron att regleras med trafikljus. Anledningen är att belysningen på bron ska bytas ut. Det meddelar landskapets infrastrukturavdelning. 

Tom Clemes har utsetts till ny vd för Turing Ab. Det berättar bolagets styrelse i ett pressmeddelande. Tom Clemes, som är utbildad VVS-ingenjör och merkonom, har arbetat i bolaget i nio år.

Polisen utreder ett snatteri från en butik i Maxinge och har identifierat en misstänkt på basen av vittnesuppgifter.