Räddningsverket och Strandnäs frivilliga brandkår ryckte vid 19.30-tiden på torsdagskvällen ut till omsorgsförbundets gruppboende på Blåbärsstigen i Mariehamn.
– Larmet, som hade utlösts av vattenånga från duschen, återställdes, säger brandinspektör Thomas Mattsson.

En polispatrull påträffade under torsdagen en femfaldigt efterlyst person.
”En del åtgärder väntar till morgondagen. Den efterlyste hålls i förvar hos polisen”, skriver polisen på torsdagskvällen.

Två personbilar kolliderade under onsdagen i Kvarnbo, Saltvik.
”Den ena fordonsföraren klagade på smärtor i bröstet. En brottsanmälan är upprättad och polisen utreder ärendet”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Det finns en möjlighet att lämna brevröster från Sverige direkt till Ålandsbankens kontor på Stureplan. Enligt hemsidan www.val.ax ska rösterna lämnas i receptionen pl 2 som finns i trappuppgången på Stureplan 19.

Knut Lönnroth från Jomala har i dag utsetts till ny landskapsläkare.

Rundbergs stugor i Jomala har som första stugby på Åland beviljats hållbarhetsmärkningen Green Key.

Flera viltolyckor anmäldes till polisen natten till måndag. Olyckor rapporteras från Finström, Geta och Hammarland. Enligt polisen fick rådjuren sätta livet till i samtliga fall.

 

En förare misstänks för två trafikförseelser efter att natten till måndag ha gjort en förbjuden vänstersväng i staden. Fordonets bakdäck var dessutom felmonterade. Personen delgavs böter.

Under söndagsmorgonen utförde polisen i samarbete med Kökars sjöbevakningsstation nykterhetskontroller på Kökar. 

Under en trafikkontroll granskades 24 fordon och en förare misstänks nu för grovt rattfylleri. 

På söndagen gjordes nyketerhetskontroller i Eckerö, Lumparland och Lemland. Totalt granskades cirka 100 förare. Inga brottsanmälningar gjordes.

Polisen rapporterar att de under söndagen har kallats till flera platser där folk varit oroliga för hälsa och välstånd eller ansett sig vara utsatta för brott.

Två trafikolyckor inträffade under lördagen. Den ena var en singelolycka i Näfsby. Bilföraren hade inte anpassat hastigheten efter vägtrafikförhållandena och körde av vägen.

Under lördagen anmäldes till polisen att det pågick en misshandel i en privat bostad. Polispatrullen som åkte dit lugnade situationen. Två personer greps från adressen.