Sedan i natt finns en nationell störning i det fasta telefonnätet som rör sådana personer som flyttat sitt telefonnummer mellan olika operatörer.

Polisen granskade under söndagen tre ”underåriga men straffmyndiga ynglingar” i Godby, Finström.
I ett pressmeddelande på söndagskvällen uppger polisen av två av personerna nu misstänks för straffbart bruk av narkotika.

Flera alkotester utfördes under söndagen i Godby, Finström i samband med polisens trafikkontroll.
”Fordon och förare i skick, en anmärkning angående bälte som inte var på”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

POLIS Polisen i Sverige utreder ett ärende ”av sexuell natur” som ska ha ägt rum ombord på ms Mariella natten till lördagen. Det rapporterar Iltalehti och Hufvudstadsbladet under helgen.

Viking Lines nybygge Viking Glory, som just nu byggs i Xiamen i Kina, kommer att utrustas med en del energieffektiva lösningar, skriver rederiet i ett pressmeddelande. Bland annat samarbetar man med det svenska cleantechföretaget Climeon.

Den 44-åriga mannen fotograferade av ett Snapchat-meddelande på sin ex-frus telefon och visade det för deras gemensamma minderåriga barn. Meddelandet, som var av privat/sexuell karaktär, skickade han också till ex-fruns syster.

Jomala godkänner grundavtalet för Kommunernas socialtjänst, KST. Det beslutar kommunfullmäktige på tisdagskvällen.
Beslutet fattas med rösterna 10–6.

Kommunfullmäktige fastställer under tisdagskvällen Jomalas nya arvodesstadga för åren 2020–2023. Den nya stadgan innebär höjningar av elva arvoden.

Delgeneralplanen för Kalmarnäs återremitteras till kommunstyrelsen, som utreder möjligheterna till fler byggrätter för bostäder inom planområdet.
Det beslutar Jomala kommunfullmäktige under tisdagskvällen.

På grund av hårda vindar ställer Enklingelinjens färja in dagens turer från och med avgången 11.40 från Kumlinge till Enklinge, skriver Ålandstrafiken i ett pressmeddelande.

Under morgonen slet sig en båt i stormen. Det berättar Ålands sjöräddningssällskap på sociala medier. Sjöräddningssällskapet påminner också om att det är viktigt att båtägare ser över sina båtar och förtöjningar blåsiga dagar som denna.

På grund av vädret har ms Odin, som trafikerar tvärgående linjen, ändrad turlista i dag. 

Färjan avgår från Snäckö 9.30, och ankommer till Överö 10.35. Avgår sedan från Överö 11.30 och ankommer till Kumlinge norra 13.05.

Natten till onsdagen övervakade polisen hamnar och färjanlöp på Åland, 34 förare granskades i Långnäs, samtliga blåste grönt och fick fortsätta sin färd.

På tisdagskvällen grep den åländska polisen en person efter att vederbörande anmälts för snatteri.