Wiklöf Holding har köpt bolaget Isbjörn Ab och därigenom blivit ägare till elva aktier i Alandia Försäkring.
– Vi ville köpa aktier i Alandia och det har vi lyckats med, säger koncernchef Nils Lampi.

Nordic Island Adventure Races första år är över. På morgonen på lördagen gick de sista tävlande i mål och arrangören Christian Ekström är belåten. – Det var en bana för atleterna vi byggde och alla verkar nöjda. Ålandstidningen skrev i förra veckan om när deltagarna i extremsportloppet passerat Åland.

Fredrik Karlström (MSÅ), Carina Aaltonen (S) och Tage Eriksson (C) har utsetts att ingå i referensgruppen för den föreslagna nya kommunen Södra Åland.
Men Jomala kommun tänker inte ge ut någon sekretessbelagd information till kommunindelningsutredarna.

Åbo hovrätt skärper straffet för en man som dömts för misshandel av sin minderåriga son.

När klubbmästerskapen i helgen avgjordes på Eckerö golf var det ett välbekant namn som stod etta på damsidan, Anna–Karin Salmén. Hon är tillbaka på banan med amatörgolfen några år efter avslutad proffskarriär.
– Jag var ganska trött på många håll och kanter när jag avslutade proffskarriären, men nu är det riktigt skoj igen, säger hon.

En hållbar förvaltningsplan för de åländska vattnen och havet håller just nu på ta fort. Det inledande skedet består av en kartläggning av nuläget, innan man börjar arbeta med den framtida planen.

Unga HBTQ-personer möter i dag mestadels helt andra attityder än dem som årets Pride-talare Mark Levengood växte upp bland.
– Dagens ungdomar är fantastiskt fördomsfria, och Pride-rörelsen kan vara nöjd med framstegen. Men än kan vi inte slappna av, säger han.

Mariehamns stad har ännu svårt att hitta två stycken skolpsykologer på heltid. För tillfället är tjänsterna fyllda men bara genom ett korttidsvikariat till den 15 september.
– Sen måste vi försöka göra vårt allra bästa för att fylla den tjänsten, säger bildningsdirektör Kjell Nilsson på Mariehamns stad.

I Finland är en ny lag om djurs välbefinnande på gång och samma regler kan göras tillämpliga på Åland med en blankettlag.
– Man har aviserat att Finland ska ha världens strängaste djurskyddslagstiftning, säger Producentförbundets vd Henry Lindström.

FC Honka hade spelet, IFK de bästa chanserna. Men mötet med tabelltrean blev en mållös historia.

Trots stor hemmadominans förlorade FC Åland toppmötet mot Pallo-Iirot med 1–2 på Rangsby stadion och har nu nio poäng upp till serieledarna från Raumo med åtta matcher kvar av säsongen.
– Teoretiskt sett är det kört och det kommer att krävas ett mirakel – men mirakel har hänt förut, säger Rezgar Amani.

Stadsstyrelsen ska tillsätta en kommitté för att utreda Doktorsvillans underhåll och användning.
Samtidigt betonar man vikten av att fastigheten hålls i skick.

Åland United kryssade mot PK-35 i Damernas ligas grundseries sista omgång på lördagen och slutar därmed trea. Fem matcher återstår och ÅU ligger fyra poäng efter ledande HJK.

ÅHS-styrelsen skjuter fram beslutet om nästa års budgetförslag till den 7 september. Det står klart efter fredagens möte.
– Ledningen har fått viss färdkost från styrelsen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

Fler nyheter