Fritidsgården i Jomala, Vikingagården har under flera år huserat i baracker invid Vikingavallen. Men nu har gården fått flytta in i egna lokaler i det nybyggda samlingshuset.
– Vi är väldigt nöjda med lokalerna, säger fritidsledare Gustav Mattsson.

Finlands regering kommer att begränsa reglerna för inresa från Sverige och Estland. Det bekräftar Inrikesministeriet kanslichef Kirsi Pimiä för svenska Yle.

Crosskeys hyresavtal går ut om några år och företaget letar nu nya lokaler.

– Vi är lite trångbodda, säger vd Thomas Lundberg.

Bärgningen av Amorella inleds tidigast sent under onsdagen. Det säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Amorella förbereds nu för en eventuell bogsering i dag, tisdag. Hon pumpas på vatten och man gör också en förflyttning av hennes tyngdpunkt så att hon ska gå att lossa från grundet. 

Under måndagen säkrade två bevakningsfartyg Amorellas position på olycksplatsen. Det säger Kim Westman, stationschef vid Ålands sjöbevakningsstation.
– Vi ligger i beredskap att rycka in om behovet uppstår.

Amorellas befälhavare stod inte vid spakarna när olyckan inträffade. Det berättar Viking Lines vd Jan Hanses.
– Jag uppfattar det som att han har skött det här mycket bra. Men befälhavaren var inte vid spakarna när olyckan skedde, däremot tog han genast befälet efter att det hade inträffat.

Besättningen på Amorella fungerade professionellt och lugnt när fartyget evakuerades, skriver Sjöfacken i ett gemensamt pressmeddelande. Samtidigt riktar man även ett tack till övriga aktörer som var inblandade.

Ålandstidningen direktsände veckans pressinfo från landskapsregeringen med anledning av coronaläget. Sändningen kan ses här i efterhand.

– Beskedet om att gränsen skulle öppna kom vid 21-tiden förra torsdagen. Klockan 22 samma kväll hade jag satt ihop ett evenemang
Det säger Peter Skytte från Sverige som reser till Åland på lördagen tillsammans med en grupp MC-åkare från Mälardalen.

Sorgegrupp, sorgbearbetningsgrupp och en grupp där man samtalar om döden är verksamheter som finns i Mariehamns församling.
– Grupperna har olika upplägg och därför vill vi gärna prata med den som vill delta för att personen ska komma med i rätt grupp, säger prästen Katarina Gäddnäs.

Alvar Mattson i Marby, Eckerö tycker att det ibland kan bli lite långt. Han är social och vill gärna umgås och prata med folk.
– Jag har inte ens varit till Hugos och handlat sedan coronan bröt ut, säger han lite misslynt.

Viking Amorella befinner sig för tillfället vid Järsö skärgård i Föglö efter grundstötningen.

PNM Holding letar nya ägare till Chipsters fabrik i Norrböle eftersom man kommit fram till att det är för dyrt att fortsätta driva verksamheten vid fabriken i egen regi. Det meddelar man i ett pressmeddelande efter att samarbetsförhandlingarna vid Chipsters avslutats.

Fler nyheter