Josefine Blomqvist från Sund är Ålands lucia 2018. Hon hoppas kunna sprida lugn och glädje tillsammans med hela luciagruppen.

– Vi har en jättebra grupp och vi är väldigt samspelta med sången, säger hon.

Telia meddelar att det fel man tidigare haft i sitt mobiltelefonnät är åtgärdat och att trafiken nu ska fungera normalt.

Enligt Getas budgetförslag för 2020 ser kommunens negativa ekonomiska trend ut att vända. 

Man räknar visserligen med ett minusresultat och ett negativt årsbidrag. Men det budgeterade resultatet är mycket bättre än de senaste två åren, enligt kommundirektör Gustav Blomberg.

Telia har problem med sitt mobilnät, därför kan det just nu vara svårt att komma fram till 112. Det meddelar tf alarmmästare Johan Ehn.
– Telia felsöker men vi vet inte hur lång tid det tar.

Totalt elva politiker har under hösten blivit beviljade eller ansökt om tidigarelagd ålderspension eller anpassningsbidrag efter sina ledamotsuppdrag i lagtinget.

Socialdemokraternas ordförande, vice lantråd Camilla Gunell, menar att Centern blir totalt dominant i den nya landskapsregeringen (LR).

– Har du lantråd, vice lantråd och finansminister – då har du allt, säger hon.

Johan Löfgren vann drömhelgen och den har han valt att fira med flickvännen Johanna Henriksson.
De inledde i dag med lyxfrukost och resten av dagen kommer det bli allt från frisörbesök och lunch till shopping och middag.

Per Eriksson, Annelie Karlberg (MSÅ) och Jörgen Pettersson (C) utgör Enerexits nya styrelse. Det fattade stadsstyrelsen beslut om i går. Förslaget om att sälja Enerexit till Mariehamn Energi bordlades.

Tvisten mellan Hans Mattsson Ab, F-fast och Fifax Ab går in på sin tredje och sista rättegångsdag i tingsrätten. Ett flertal vittnesförhör visar att det fortfarande råder meningsskiljaktigheter kring vem som har beställt vad – och huruvida det har gett upphov till förseningar för byggentreprenören.

Anders Eriksson stannar i Ålands framtid, det säger ordförande Pia Eriksson efter partiets medlemsmöte i kväll.
– Om jag har förstått saken rätt kommer Anders att sitta kvar i Ålands framtid.

Katrin Sjögren återvaldes som ordförande för Liberalerna under partiets höstmöte i kväll.

Satu Andersson slutar som vd för Birka Cruises. Hon tillträdde tjänsten 2013. Satu Andersson kommer att vara kvar som vd till dess att en ny har rekryterats, det uppger Björn Blomqvist, koncernchef för Eckerökoncernen i ett pressmeddelande. 

Ända sedan Emmaus etablerades på Åland 1989 har man skickat biståndstransporter till Peru. I går morse var det åter dags att lasta långtradaren med åländska gåvor.

– Vi samlar in runt 360 ton kläder och textilier varje år, säger verksamhetsledaren Robert Jansson.

Eckerölinjen kommer att köra extra morgon- och kvällsturer nästa vecka. Detta med anledning av Post- och logistikfackets strejk och de varsel om strejk som kan drabba Åland nästa vecka.

Fler nyheter