Åländska IT-säkerhetsföretaget Deductive Labs säkerhetschef och delägare, Kim Halavakoski, har valts in i styrelsen för Finlands största förening för cybersäkerhet. Han tillträder sin styrelseplats efter årsskiftet.
– Det är en ära att bli invald, säger han om utnämningen.

Social- och hälsovårdsministeriet meddelade under torsdagen landskapsregeringen att karantän efter kryssning inte är ett måste.
Rekommendationen om karantän efter kryssning gäller endast om man har gått i land, annars är det inte nödvändigt.

Åklagaren yrkar att den tidigare IFK-spelare som står åtalad för två fall av grov våldtäkt döms till fem års fängelse.

Slottsdestilleriet byter namn och i morgon slår Åland Distillery upp portarna för besökare. Samtidigt lanseras tre produkter: gin, longdrink och snaps.

Antalet lediga arbetsplatser minskade kraftigt i juni. Det skriver Åsub i en ny rapport över arbetslöshetssituationen.

Efter en längre tids sysslolöshet återgår Godby Shippings roro-fartyg ms Midas och ms Misida i trafik. Ms Misida lade ut redan i söndags medan ms Midas lägger ut inkommande söndag.
– Det är oerhört glädjande och jag ser tydliga tecken på förbättringar i vårt segment av marknaden, säger vd Dan Mikkola.

Paf inleder samarbetsförhandlingar som berör sammanlagt 39 tjänster, varav 29 på Åland. Personalen meddelades under onsdagen.
– Det här är inte roligt, samtidigt har vi haft en öppen dialog med möten två gånger i månaden om utvecklingen så jag tror inte det här var en jättestor chock, säger Pafs vd Christer Fahlstedt.

Lundqvistrederiernas två koncerner, Ångfartygs Aktiebolaget Alfa och Rederiaktiebolaget Hildegaard, redovisar ett sammanslaget resultat på 34,1 miljoner euro på sista raden.
– Jag är mycket nöjd, säger Ben Lundqvist.

Föreningen Ax discgolf som har anhållit om att få utöka antalet korgar vid discgolfbanan i Badhusparken från nio till 18 korgar, verkar nu få igenom sitt avtal med staden.

Paf inleder samarbetsförhandlingar den 7 juli. Det rör sig om 39 tjänster som kan komma att dras in, 29 av dessa på Åland. Det skriver Paf i ett pressmeddelande.

I dag klockan 9 inleddes rättegången mot den tidigare IFK-spelare som står åtalad för två fall av grov våldtäkt.
Rättegången hålls bakom stängda dörrar. 

I måndags klubbade KST ett förslag till avtal med Fixtjänst, men i förslaget sänktes Fixtjänsts budget med cirka 60.000 euro per år. Därför kan inte avtalet godkännas av Ålands handikappförbund, som nu tvingas till uppsägningar.
– Ändringen i budgeten kom som en överraskning för oss, säger Henrik Lagerberg, ordförande i Ålands handikappförbund.

Behöver Jomala med sina 5.200 invånare ett filialapotek? Nej, säger ansvarig myndighet Fimea preliminärt och begär nu utlåtanden från landskapsregeringen, kommunen och landskapets apotekare.

Permitteringar till följd av covid-19 har drabbat många branscher under våren. Nu inleder Viking Line och Crosskey ett samarbete som ska hjälpa båda företagen samt den permitterade personalen.

Fler nyheter