Ett oväntat och oerhört tungt besked. Det säger paret Jennie Hellström och Conny Welin om att Birka Cruises nu läggs ned. Paret har jobbat på Birka Stockholm sedan trafikstarten 2004.
– Det är en stor båtfamilj som splittras.

Den finländska regeringen varken kan eller kommer att fatta något politiskt beslut gällande obligatorisk karantän för resenärer. Det sade statsminister Sanna Marin efter regeringens sammanträde vid 20.30-tiden i kväll, skriver Svenska Yle.

När Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) efterlyste en kattmamma åt två övergivna kattungar ryckte Ann-Catherine Renfors in. Nu har hennes kattmamma Doris tagit hand om de föräldralösa kattungarna Sotis och Lillen.

”Liten och naggande god”. Så beskriver Peter Karlsson, kyrkoherde i Ålands södra skärgårdsförsamling, Sottunga kyrka. Här har han arbetat sedan 2012.

Flygbolaget Finnar skär ner på flygningar i september. I september flyger Finnair till Åland fem gånger i veckan.

Natten till onsdagen bröt sig inbrottstjuvar in i Rökerikiosken i Strandnäs och stal cigaretter.
– Vi har inte någon misstänkt, säger förundersökningsledare Olli Hartikainen.

Justitie- och Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) togs på sängen av ministerkollegan Krista Kiuru (SDP) utspel om tvångskarantän för resenärer.
– Det är inte alltid man har sin bästa dag det finns också de som inte är så lyckade, till och med i en regering, säger hon.

Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) besöker just nu Åland. Klockan 10.45 håller hon presskonferens tillsammans med lantrådet Veronica Thörnroos (C). Ålandstidningen dirketsänder presskonferensen här på hemsidan.

Lantrådet Veronica Thörnroos är irriterad efter att Finlands regering aviserat nya, betydligt strängare, karantänsregler.
– Jag är irriterad, det är helt rätt iakttagelse. Man kan inte nonchalera självstyrelsen och sätta den under en täckmantel av covid-19, säger hon.

I torsdags tros två björnar ha setts simma i Åbolands skärgård i riktning mot Kökar. Detta har nu Kökar jaktvårdsförening avfärdat efter att det under måndagen observerades två vildsvin på Kökar.

I juni var hotellövernattningarna på åländska hotell knappt 10.000 jämfört med 31.000 i juni 2019, enligt en ny rapport från Åsub.

Den dumper som välte tidigare under tisdagseftermiddagen har nu bärgats från vägen och trafiken löper på som vanligt längs med Södersundavägen.

Upp till 30 anställda kan få sparken när Eckerökoncernens moderbolag Rederi ab Eckerö inleder samarbetsförhandlingar den 17 augusti.
– I princip berörs hela personalen men vi får se vad samarbetsförhandlingarna för med sig, säger personaldirektör Lasse Karlsson.

Den finländska mittfältaren Johannes Laaksonen ansluter till IFK Mariehamn från och med i dag, den 11 augusti. Det framgår ur ett pressmeddelande från klubben.

Fler nyheter