Fram till slutet på juli kan den som vill besöka skejtparken för att åka på helikoptertur med det finska turistflygningsföretaget Procopter Oy. Flygningarna går över Mariehamn eller ut till skärgården enligt behov.

– Man hinner se jättemycket på bara sju minuter, säger piloten Georg Falkstedt.

Den finska regeringen meddelar nu att man, som tidigare sagts, skärper reserestriktionerna. Från och med på måndag gäller karantänskrav för alla resor utom arbetsresor från bland annat Sverige och Estland.

Jannik Svensson lämnar Liberalerna för att bli politisk sekreterare för Obunden samling.
– Jag behöver vara i ett parti där det är högt i tak och där det är okej att driva politik som är liberal i ordets sanna mening, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Att bli städerska var något av ett drömyrke för Fanny Johansson då hon var liten. Hon gillade tanken på att lämna saker i ordning till andra. Men med tiden förändrades drömyrket till allt från att bli läkare till att jobba på hotell. Till sist blev det ekonomistudier och nu arbetar Fanny som CGR-revisor vid PricewaterhouseCoopers (PwC).

Efter att landskapsbudgeten klubbats i lagtinget kommer nuvarande talmannen Roger Nordlund (C) att ta över som finansminister i landskapsregeringen.
– Sannolikt blir det så, säger han.

I natt ankrade Amorella utanför Långnäs hamn, men nu är hon åter på väg mot reparationsvarvet i Nådendal.

Efter flera dagars förberedelser kunde ms Amorella vid 15.30-tiden på onsdagen dras loss från Hjulgrund vid Järsö, Föglö där hon legat sedan grundstötningen i söndags.
– En odramatisk operation, säger Joakim Håkans, vd på bärgningsbolaget Alfons Håkans.

Spelbolaget Paf sänker den årliga förlustgränsen med 5.000 euro till 20.000 euro, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Sänkningen innebär en intäktsförlust på mellan två och tre miljoner euro.

Amorella drogs loss från grundet vid 15.30 i dag. Efter det har dykare genomfört undersökningar på skrovet och efter det bogserades hon till Långnäs.
Ålandstidningen har följt Amorellas väg, nu har vi avslutat dagens sändning för att skriva till morgondagens tidning.
Här kan sändningen från när Amorella drogs loss ses i efterhand.

Ålands Näringslivs nuvarande vd Anders Ekström byter jobb och axlar vd-rollen på finansieringsbolaget AX Finans.

Det första fallet av covid-19 sedan mitten av juli har konstaterats på Åland. Det berättar ÅHS hemsida.

I dag flyttas Amorella till Långnäs där skadorna ska inspekteras närmare. Alla ombordvarande fordon lastas av och när allt är klart, ska hon transporteras vidare för reparationer.
– Om allt går enligt plan ska vi försöka förflytta henne senare i eftermiddag, men jag har ingen exakt tidtabell. Vi gör det vartefter allt är klart, säger Johanna Boijer-Svahnström till Ålandstidningen på onsdagsmorgonen.

Det är bråda dagar i Våsc. Föreningen är i akut behov av nya damspelare, och lyckas man inte bredda truppen senast i morgon drar man sig ur Upplandsserien.
– Tyvärr ser det inte så ljust ut, säger tränaren Thony Danielsson.

Finlands regering kommer att skärpa resereglerna mot Sverige och Estland vid sitt möte i morgon torsdag.
Lantrådet Veronica Thörnroos (C) säger att landskapsregeringen förväntar sig att bli kontaktade före mötet.
– I rimlighetens namn borde man höra av sig, säger hon.

Fler nyheter