Av 15 berörda kommuner är det endast två som har utsett representanter till någon av de styrgrupper som ska koordinera en eventuell kommunsammanslagning.

– Om den här tidtabellen ska hålla så kommer det någon gång att bli bråttom, säger utredaren Marcus Henricson.

Satu Andersson slutar som vd för Birka Cruises. Hon tillträdde tjänsten 2013. Satu Andersson kommer att vara kvar som vd till dess att en ny har rekryterats, det uppger Björn Blomqvist, koncernchef för Eckerökoncernen i ett pressmeddelande. 

Ända sedan Emmaus etablerades på Åland 1989 har man skickat biståndstransporter till Peru. I går morse var det åter dags att lasta långtradaren med åländska gåvor.

– Vi samlar in runt 360 ton kläder och textilier varje år, säger verksamhetsledaren Robert Jansson.

Eckerölinjen kommer att köra extra morgon- och kvällsturer nästa vecka. Detta med anledning av Post- och logistikfackets strejk och de varsel om strejk som kan drabba Åland nästa vecka.

Raine Katajamäki föreslås bli ny kommundirektör i Eckerö. I andra hand för kommunstyrelsen fram Sara Kemetter.

Styrelsen för PAU Ålands Avdelning varslar om stödstrejk för de strejkande postarbetarna i Finland. Mellan den 2 och den 8 december kommer de åländska postarbetarna inte att hantera försändelser från Posti som kommer till Åland post, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Viking Sky under befäl av ålänningen Bengt-Owe Gustafsson var bara en skeppslängd från total katastrof när fartyget råkade ut för en blackout utanför Norge den 23 mars 2019.

Här är ministrarna som ska styra landskapet Åland de kommande fyra åren.
Efter stundtals hårda förhandlingar har de fem partierna som utgör regeringsbasen för den kommande landskapsregeringen (LR) enats om vilka som ska ingå i regeringen.
– Nu börjar det riktiga arbetet, säger blivande vice lantråd Harry Jansson (C).

Under vissa perioder av byggandet av fiskodlingsanläggningen i Eckerö hade både F-fast och Fifax betalningssvårigheter. Det framkom under andra rättegångsdagen i tvisten mellan Hans Mattsson Ab och F-fast och Fifax.
– Det fanns meningsskiljaktigheter om vem som skulle bygga vad. Det var inte alla gånger helt gnisselfritt mellan F-fast och Fifax, säger F-fasts vd Lennart Joelsson.

Mellan september och oktober har ett förslag till allmänna skyddsföreskrifter för dricksvattentäkter varit på remiss hos flera instanser. Nu har föreskrifterna slagits fast i landskapsregeringen som grund för ett fortsatt vattenskyddsarbete.

Blivande lantrådet Veronica Thörnroos (C) har presenterat ministrarna som ska ingå i henens regering.
Bland andra återvänder Roger Nordlund (C) till finansministerposten och Fredrik Karlström (MSÅ) tar åter över som näringsminister.

Ålands judoklubb och Ålands radio får årets Rädda Barnen-pris, som delas ut i dag på Barnkonventionens dag.

I ett pressmeddelande säger regeringssonderaren och blivande lantrådet Veronica Thörnroos (C) att hon kommer presentera sina nya ministrar under en pressträff klockan 14.30 i eftermiddag.

Kjell Mattsson, vd vid Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab säger att hela entreprenaden vid Fifax Ab blev en ”katastrof”.

– Jag har ansvarat för fler än 100 stora entreprenader, men aldrig tidigar upplevt ett sådant ”råddande”, säger han om byggherren.

Fler nyheter