Frågan om elhybridfärjan delar även det nya lagtinget, i synnerhet liberalerna. Ledamöterna John Holmberg och Rainer Juslin gläds åt tisdagens LR-beslut och ser en tunnel som framtidslösningen för skärgården.
– Tunneln har avgjorda fördelar, men prislappen har betydelse, säger John Holmberg.

En raket i en postlåda kunde ha fått allvarliga konsekvenser i Emkarby i fredags kväll. Elden spred sig i det omkringliggande gräset och var inte långt ifrån den närliggande ladugården när den slocknade.

De hårda vindarna höll på att orsaka en kollision mellan Silja Galaxy och Baltic Princess i Västerhamn i lördags eftermiddag, berättar Ålands sjöfart som delar en video av incidenten.

Meteorologiska institutet varnar för vindhastigheter på 25 meter per sekund i byarna natten mot söndag.

Efter ett och ett halvt år utan tandreglerare verkar ÅHS nu ha en lösning i sikte. En deltidsanställd ortodontist är på ingång och börjar förhoppningsvis den 2 mars.

Den hårda vinden orsakade ett kort elavbrott i fredags kväll.

Under våren slutsynas den nya reningsanläggningen vid Ålands fiskevårdscentrum som redan nu har minskat utsläppen av fosfor och kväve från anläggningen.
– Det ser bra ut och vi förväntar oss ännu bättre resultat när anläggningen är helt inkörd, säger fiskevårdsinspektör Kaj Ådjers.

Den nya vägtrafiklagen som träder i kraft i Finland i juni kan innebära stora utmaningar för polisen på Åland. Nu för man diskussioner med landskapsregeringen för att hitta en lösning.
– Vi behöver diskutera vilken väg Åland ska gå framöver och olika val får olika konsekvenser, säger Benjamin Fellman vid polisen.

Det kan bli rejält blåsigt från och med fredag kväll. På lördag väntas upp till 20 sekundmeter i byarna.

Svenska artisten Tomas Ledin är klar för Rockoff, meddelar festivalgeneral Pier Schmid.

Med två identiska åk i rutschkanan på tiden 12.79 blev Erik Fogelberg i går vinnare i Mariebads vattenrutschkanetävling som lockade sexton sportlovslediga deltagare.
– Jag försökte åka båda åk på exakt samma sätt, säger han.

I onsdagens Kauppalehti porträtteras Ålandsbankens vd Peter Wiklöf med anledning av bankens rekordresultat.
Han beskrivs som kriminalkommissarien som förutom bovar mött två bankkriser.

En person i den åländska bil som krockade med ett träd utanför svenska Hallstavik på torsdagskvällen flögs allvarligt skadad från platsen med ambulanshelikopter.
Det meddelar svensk polis under fredagsförmiddagen.

Landskapsregeringen sade upp kontraktet om elhybridfärjan. Men Eriksson bygg Ab, som vann upphandlingen om bro- och vägprojektet på Gripö, har inte hört något om projektets framtid.
– Det är frustrerande, för både upphandlingar och kontrakt måste behandlas med respekt, säger Bengt Eriksson, styrelseordförande för Eriksson bygg Ab.

Fler nyheter