Ålands Natur & Miljös kansliledare Simon Holmström har begärt tjänstledigt för att kunna satsa på lagtingsvalet i höst.

En personbil körde vid fyra-tiden på måndagseftermiddagen av vägen i Bomarsund, Sund.

Det blev inget beslut om lagtingsledamoten Marcus Måtars (Ob) framtid i lagtinget när talmanskonferensen sammanträdde på måndagen.

Flera ålänningar finns med bland de tusentals personer som är misstänkta för att ha köpt droger från den numera stängda näthandelsplatsen Silkkitie.

Gör om kommunreformen, förhandla bort elhybridfärjan och utred tunnel.
Det är de mest framstående delarna i lagtingets finans- och näringsutskotts betänkande över den avgående landskapsregeringens budgetförslag.
– Det är alltid lite konstigt vid ett regeringsskifte och ett tydligt valresultat som säger att den budget som lagts inte omfattas av väljarna, säger utskottets ordförande Jörgen Pettersson (C).

Rättegången mot den åländska man som är misstänkt i bedrägerihärvan har inletts i Åbo.

Klockan nio i dag på morgonen inleddes huvudförhandlingen där en åländsk man misstänks för tre fall av grov penningtvätt.
Ålandstidningen är på plats i Egentliga Finlands tingsrätt.

Många närvarande vid uppvaktningen vid krigsveteranernas minnessten i fredags saknade representanter från både från det offentliga Åland och från finska staten.

–  Åland skulle inte ens finnas till om inte den finska armén hade utkämpat det här kriget, sade Birgitta Svahnström som stod bland åhörarna.

Sanna Marin vann under söndagskvällen omröstningen mot Antti Lindman och förs därmed fram som ny statsminister. Sanna Marin är 34 år och blir därmed Finlands yngsta statsminister. 

Den åländska man som på lördagskvällen försvann i Stockholm har hittats vid liv, det uppger Missing People.

Det var inte speciellt många ålänningar på plats på presidentens självständighetsmottagning i går, men de som deltog verkar ha trivts bra.
– Det var en väldigt trevlig kväll, och vi hann prata med många gäster, säger Roger Nordlund.

På fredag eftermiddag hölls traditionell minnesstund för krigsveteranerna, självständighetsdagen till ära. Programmet inleddes med kransläggning och fortsatte med kaffekalas på stadshuset. Se Ålandstidningens fotograf Daniel Erikssons bilder här!

Ålands trädgårdshall (ÅTH) redovisar ökad omsättning och ett klart förbättrat resultat för det senaste året.

– Trots torkan i fjol blev det ett bra år och med ökad effektivitet tog vi igen den tidigare svackan, säger vd Tord Sarling.

Från juni nästa år kan reglerna för blodgivning ändras. Enligt dagens föreskrifter får män som haft sex med andra män inom en tolvmånadersperiod, inte ge blod – nu vill man sänka gränsen till fyra månader.

Fler nyheter