Finalen i Finlands Cup ledde till mycket hård arbetsbelastning för polisen.
15 personer avlägsnades och närmare tio personer har gripits. En är misstänkt för misshandel.

Totalt elva politiker har under hösten blivit beviljade eller ansökt om tidigarelagd ålderspension eller anpassningsbidrag efter sina ledamotsuppdrag i lagtinget.

Socialdemokraternas ordförande, vice lantråd Camilla Gunell, menar att Centern blir totalt dominant i den nya landskapsregeringen (LR).

– Har du lantråd, vice lantråd och finansminister – då har du allt, säger hon.

Johan Löfgren vann drömhelgen och den har han valt att fira med flickvännen Johanna Henriksson.
De inledde i dag med lyxfrukost och resten av dagen kommer det bli allt från frisörbesök och lunch till shopping och middag.

Per Eriksson, Annelie Karlberg (MSÅ) och Jörgen Pettersson (C) utgör Enerexits nya styrelse. Det fattade stadsstyrelsen beslut om i går. Förslaget om att sälja Enerexit till Mariehamn Energi bordlades.

Tvisten mellan Hans Mattsson Ab, F-fast och Fifax Ab går in på sin tredje och sista rättegångsdag i tingsrätten. Ett flertal vittnesförhör visar att det fortfarande råder meningsskiljaktigheter kring vem som har beställt vad – och huruvida det har gett upphov till förseningar för byggentreprenören.

Anders Eriksson stannar i Ålands framtid, det säger ordförande Pia Eriksson efter partiets medlemsmöte i kväll.
– Om jag har förstått saken rätt kommer Anders att sitta kvar i Ålands framtid.

Katrin Sjögren återvaldes som ordförande för Liberalerna under partiets höstmöte i kväll.

Satu Andersson slutar som vd för Birka Cruises. Hon tillträdde tjänsten 2013. Satu Andersson kommer att vara kvar som vd till dess att en ny har rekryterats, det uppger Björn Blomqvist, koncernchef för Eckerökoncernen i ett pressmeddelande. 

Ända sedan Emmaus etablerades på Åland 1989 har man skickat biståndstransporter till Peru. I går morse var det åter dags att lasta långtradaren med åländska gåvor.

– Vi samlar in runt 360 ton kläder och textilier varje år, säger verksamhetsledaren Robert Jansson.

Eckerölinjen kommer att köra extra morgon- och kvällsturer nästa vecka. Detta med anledning av Post- och logistikfackets strejk och de varsel om strejk som kan drabba Åland nästa vecka.

Raine Katajamäki föreslås bli ny kommundirektör i Eckerö. I andra hand för kommunstyrelsen fram Sara Kemetter.

Styrelsen för PAU Ålands Avdelning varslar om stödstrejk för de strejkande postarbetarna i Finland. Mellan den 2 och den 8 december kommer de åländska postarbetarna inte att hantera försändelser från Posti som kommer till Åland post, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Viking Sky under befäl av ålänningen Bengt-Owe Gustafsson var bara en skeppslängd från total katastrof när fartyget råkade ut för en blackout utanför Norge den 23 mars 2019.

Fler nyheter