Ett alldeles pinnfärskt äventyr har öppnat på Vårdö. På tre olika nivåer kan man klättra i den nya höghöjdsbanan, som erbjuder utmaningar även för den tuffaste.

Nio månaders villkorligt fängelse blir straffet för den 30-åriga kvinna som bland annat anlade tre bränder och bröt sig in i Röda korsgården i våras.
Kvinnan bedöms ha varit tillräknelig när brotten begicks.

Flera misshandlar, men också andra typer av brott, sysselsatte polisen under en hektisk natt.

100.000 euro lägre driftsbudget och ett halverat investeringsanslag för nybygget på Svedgränd. Det blev resultatet när Ålands omsorgsförbunds fullmäktige behandlade budgeten för 2020 i torsdags.

Flera fall av misshandel registrerades av polisen under natten mellan fredag och lördag.

Kyrkans samspel med självstyrelsen kan förbättras. Det säger Bo-Göran Åstrand, ny biskop i Borgå stift, under fredagens besök i lagtinget.
– Det händer att de två autonomierna kolliderar. Jag arbetar med att sätta mig in i frågan.

Byggnadstekniska nämnden i Eckerö beviljade i onsdags bygglov för nybyggnad av tio vindkraftverk i Torp by, Eckerö.
– Just nu tar vi fram en ny kostnadskalkyl för projektet, säger Henrik Lindqvist vid Ålands vindenergi.

När Finlands herrlandslag på fredagskvällen besegrade  Liechtenstein på hemmaplan visste jublet inga gränser. För första gången någonsin har herrlandslaget i fotboll kvalificerat sig för ett stort mästerskap – Finland ska spela fotbolls-EM i sommar!

Om sjömansunionen går ut i strejk begränsas stora delar av trafiken till Åland. Och för Viking Line, som har fem finskflaggade fartyg, skulle en strejk få kännbara ekonomiska konsekvenser.

Lagting förklarade i går i enhällighet att om det nya ekonomiska systemet i självstyrelselagen ska godkännas måste den åländska grundfinansieringen höjas med 10 miljoner euro.
– Jag är försiktigt positiv till att vi ska komma i mål, sade lantrådet Katrin Sjögren (Lib).

Tio träd i Kungsgårdsallén i Kastelholm måste tas ned omgående eftersom de är i så dåligt skick. Det visare en inventering som gjorts.

De bästa kvalitetsbolagen har blivit betänkligt dyra – men de mer rimligt prissatta konkurrenterna är svårbedömda före en lågkonjunktur.
Det säger Nordeas chef för nordiska aktier John Hernander.
– Börsen fortsätter mellan hopp och förtvivlan.

Finlands sjömansunion varnade i går för stödstrejk i samband med konflikten inom Posten. Åtgärderna inleds på måndag om ingen lösning nåtts innan dess.
– Jag tror inte det stannar vid de här stödåtgärderna, säger sjömansunionens förbundssekreterare Kenneth Bondas.

I helgen väntas Centern avslöja vilka som blir partiets ministrar. Enligt vad Ålandstidningen erfar är det klart att Roger Nordlund återvänder som finansminister.
– Det kan jag varken dementera eller kommentera, säger blivande lantrådet Veronica Thörnroos (C).

Fler nyheter