Den svenska varuhuskedjan Rusta letar lokal på Åland. Det bekräftas av företaget.
– Vi är intresserade om vi kan hitta rätt läge och lokal, säger företagets chef för butiksetablering Tobias Mattsson.

Sanna Marin vann under söndagskvällen omröstningen mot Antti Lindman och förs därmed fram som ny statsminister. Sanna Marin är 34 år och blir därmed Finlands yngsta statsminister. 

Den åländska man som på lördagskvällen försvann i Stockholm har hittats vid liv, det uppger Missing People.

Det var inte speciellt många ålänningar på plats på presidentens självständighetsmottagning i går, men de som deltog verkar ha trivts bra.
– Det var en väldigt trevlig kväll, och vi hann prata med många gäster, säger Roger Nordlund.

På fredag eftermiddag hölls traditionell minnesstund för krigsveteranerna, självständighetsdagen till ära. Programmet inleddes med kransläggning och fortsatte med kaffekalas på stadshuset. Se Ålandstidningens fotograf Daniel Erikssons bilder här!

Ålands trädgårdshall (ÅTH) redovisar ökad omsättning och ett klart förbättrat resultat för det senaste året.

– Trots torkan i fjol blev det ett bra år och med ökad effektivitet tog vi igen den tidigare svackan, säger vd Tord Sarling.

Från juni nästa år kan reglerna för blodgivning ändras. Enligt dagens föreskrifter får män som haft sex med andra män inom en tolvmånadersperiod, inte ge blod – nu vill man sänka gränsen till fyra månader.

Har du Ålands finaste, roligaste eller mest knasiga katt? Ta då en bild på din katt och skicka in till oss på Ålandstidningen så kan du vara med i tävlingen årets lussekatt. 

Enerexits tidigare styrelse polisanmäls av stadsdirektör Barbara Heinonen. Anmälan refererar bland annat till förskingring.

– Jag lämnar in polisanmälan innan torsdag, säger hon.

Säg upp avtalen om beredskap i stadens närområde och den gemensamma räddningsledarjouren med Jomala. Det föreslår infrastrukturdirektör Kai Söderlund inför infrastrukturnämndens möte nästa vecka.
– Jomala har meddelat att de inte vill ha något samarbete inom räddningsväsendet och nu måste staden se över hur vi bäst organiserar upp vår egen räddningsmyndighet.

Bristande rutiner och passivt och ineffektivt agerande ligger delvis bakom de långa handläggningstiderna. Det skriver revisionsbyrån BDO i en rapport över den specialrevision man gjort av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM).

Säg upp avtalen om beredskap i stadens närområde och den gemensamma räddningsledarjouren med Jomala. Det föreslår infrastrukturdirektör Kai Söderlund inför infrastrukturnämndens möte nästa vecka.

En ensam personbilsförare kolliderade strax efter klockan fyra på onsdagseftermiddagen med en älg på Sundsvägen i Saltvik.

Åklagarmyndigheten har beslutat att väcka åtal mot den kvinna som sedan i oktober har suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Händelsen inträffade 10 oktober i Mariehamn i samband med ett polisingripande och målsägande i ärendet är polisman.

Fler nyheter