Det stormar rejält kring stadens rekommendation om att stadsbor bör välja bort smör med hänsyn till klimatet.
I dag tar stadsstyrelsen upp frågan.

Kommentarer

Heinonen låter tydligen

Heinonen låter tydligen staden skötas av praktikanter. Vilka fler områden kan man skylla på praktikanter, kanske beslutet att ge 150.000 till en takremsa på torget ? Mariehamn behöver en stadsdirektör som håller stadens och Ålands fana högt.Dessutom kräver vi kunskap, och det är allmänt känt att smör behövs, speciellt bland dom som växer.Kanske vi har stött på ett exempel där livsmedelsindustrin har fått bestämma ?

Utan att vara expert på

Utan att vara expert på området, tycker jag nog att lokalt producerat smör borde vara bättre ur miljösynpunkt än ett importerat från tex Sverige. På grund av korta transporter mm. Sen att staden ska lägga sig i vad vi äter anser jag är bara löjligt. Dom borde ha viktigare saker att lägga sin tid på. Man kan ju inte påstå att det går speciellt bra för förtaget Mariehamn. Verkar mest lägga tid på att försvåra för företag och privatpersoner. Men som sagt jag är ingen expert.

"Miljötipsen skrevs av en

"Miljötipsen skrevs av en praktikant i somras, och läggs sedan dess ut löpande. Nu får vi väl börja läsa dem före publicering" skriver stadsdirektören. Intressant att få veta hur stadens direktiv utformas och sänds ut ; inte ens den utfärdande myndigheten läser igenom dem innan de publiceras. Typiskt. Svagt.

Yle borde ha begärt input från Åland innan man släppte sin valkompass. Det säger Pia Johansson, ansvarig för innehållet i valkompassen på Svenska Yle, med anledning av flera märkliga påståenden om Åland.
– Vi har lärt oss en läxa, säger hon.

Flera fullmäktigegrupper i staden är starkt kritiska till den insändare som stadsarkitekt Sirkka Wegelius skrev förra veckan.
– Vi blev närmast chockade över den negativa och uppfordrande tonen i insändaren, säger gruppledaren Roger Jansson (MSÅ).
– Jag måste kunna säga min åsikt, så jag förstår inte hur jag skulle överskridit mina befogenheter, säger Sirkka Wegelius.

EU-domstolen har begärt svar från landskapsregeringen med anledning av kommissionens talan mot den åländska vårjakten på guding. I nuläget kan landskapsregeringen inte svara på vad det får för konsekvenser framöver.
– VI har inte hunnit analysera handlingarna, säger jaktminister Camilla Gunell (S).

En allvarlig olycka inträffade på sportlovet i rulltrappan i hamnterminalen i Kapellskär.
– Vi ska förbättra skyltningen och fördela om personal för att minska olycksrisken, säger hamnens driftchef Peter Lundman.

Inom två månader ska landskapsregeringen svara EU-domstolen om vårjakten på guding.
Hur det påverkar årets jakt är oklart.

Reparationen av bogvisiret på ms Rosella är nu slutförd och hon trafikerar normalt.

Niklas Karlman, biträdande avdelningschef vid infrastrukturavdelningen, är överraskad över hur många frågor som kommit in gällande upphandlingen av Föglötrafiken.
– Avtalet sträcker sig över många år och det ligger en hel del pengar i det, så alla intressenter vill verkligen veta att de förstått allting rätt.

De åländska rösterna kan bli avgörande för ett svenskspråkigt mandat i Europaparlamentet. Det säger Svenska folkpartiets kandidater Nils Torvalds och Anton Nilsson som i helgen tjuvstartade kampanjandet på Åland.

Landskapsregeringens pågående upphandling av ett nytt eldrivet tonnage samt trafiken till Föglö får kritik för att vara diskriminerande. Åtminstone en frågeställare menar att landskapsregeringen stänger ute företag genom att ställa oproportionerliga krav på kreditbetyg, erfarenhet av färjetrafik och reservtonnage.

Åländska Saga Sneitz-Björkman befann sig i centrala Christchurch, Nya Zeeland, när den australiensiska medborgaren Brenton Tarrant i fredags öppnade eld i Masjid Al Noor-moskén och mördade 50 personer.
– Det är fruktansvärt, säger hon.

Återväxten bland åländska musiker är god.
Det visade artisterna som uppträdde på årets upplaga av Unga Band.
– Det var härligt att få igång publiken, Rebecka Himmelstrand från Drakryttarna från Höckböle.

Två personbilar kolliderade strax innan klockan sex på söndagseftermiddagen vid trafikljusen i korsningen Storagatan-Ålandsvägen.

Ett fiskeförbud har införts på stadens vattenområde i Svibyviken norr om vägbanken. Det gäller från islossningen till den 31 maj.

Fler nyheter