Podcast


Nya tag när redaktionen är uppdelad på grund av coronaviruset. Daniel på redaktionen, Jonas i Geta – men podd blir det i alla fall!
Coronaviruset har nu slagit sina klor i Åland, både mänskligt och ekonomiskt. Detta är – förstås – ämnet för veckans podd.
Hela podden ägnas – förstås – åt coronaviruset och dess påverkan på både människor, samhälle och ekonomi.
En oerhört nyhetsintensiv vecka ska avhandlas och överst på listan står – förstås – coronaviruset. Men också ”Bert-gate”, Åda och Optinova är företeelser som Daniel och Jonas avhandlar.
Cornaviruset, revisioner, butikernas öppettider och stora flygplan står på agendan i veckans nyhetspodd med Daniel och Jonas.
Coronavirus, självstyrelse, myndighetsbråk... Det har varit en intensiv vecka. Nyhetspodden får därför förstärkning av politiska reportern Fredrika Fellman som snackar om veckans snackisar med Daniel och Jonas.
Tillsättningen av en ny förvaltningschef, talmanscirkusen och indragna fribiljetter – allt avhandlas av Daniel och Jonas i veckans avsnitt.
I veckans podd snackar Daniel och Jonas om storbråket i lagtinget, hot om skolskjutning och Paf-vd:ns lön. Och mer än så!
Lantrådet Veronica Thörnroos (C) gästar Daniel och Jonas. Det nya ekonomiska systemet, coronaviruset och kameraövervakning är några av veckans ämnen.
Tidigare lantrådet Katrin Sjögren (Lib) gästar Daniel och Jonas för att tala om Pisa-resultat, vårjakt och höjd klumpsumma.
20-avsnittsjubileum! Då snackar Daniel och Jonas om elhybridfärjebeslut, näringsliv och tidsomställning bland annat.
Nyhetspodden är tillbaka! Daniel och Jonas går igenom en ovanligt händelserik januarivecka. (vi beklagar den bristfälliga ljudkvaliteten, det blir bättre nästa vecka!)
Nyhetscheferna Sandra Widing och Petra Dahlgren summerar andra halvårets nyheter 2019 tillsammans med Jonas Bladh.
Ålandstidningens nyhetschefer Sandra Widing och Petra Dahlgren minns nyhetsåret 2019 tillsammans med nyhetspoddens Jonas Bladh.
Säsongsavslutning! Men Nyhetspoddens Daniel och Jonas avhandlar likväl veckans hetaste nyheter. God jul!
Dubbla regeringsbildningar och ett brittiskt brexitval. Daniels och Jonas nördjag har fått sitt lystmäte i veckan, och det hörs i podden.
Daniel och Jonas analyserar veckans största nyhetshändelse – att den finska regeringen avgick. Skattebortfall och självstyrelsehot avhandlas också i veckans rekordtidiga podd.
På regeringsfronten (nästan) intet nytt – då diskuterar Daniel och Jonas strejkens konsekvenser och domen mot lagtingsledamoten. Och lite politik, förstås.
Nu är det klart hur regeringen ska se ut och vi kommenterar ministrarna. Sedan går Daniel igång rejält om självstyrelsen och förtroendet mellan landskapet och Helsingfors. Trevlig helg!
Så var regeringsbasen bekräftad och vi har uppgifter om vilka ministrarna blir. Jonas och Daniel diskuterar dessutom budgetdebatten och den finska poststrejken som påverkar Åland.
Regeringsbildningen går långsamt vidare, Daniel är förkyld och Jonas har fått en känga av lantrådet. Det och mycket mer i veckans avsnitt av nyhetspodden.
Det politiska skeendet är hektiskt den här veckan. Budgeten presenteras, regering ska bildas – och under brinnande inspelning kommer domen om kortrutten.
Vi firar 10 poddar med att analysera valresultatet, regeringsbildningen, näringslivet och flygtrafiken. Trevlig lyssning!
I veckans avsnitt analyseras Ålandstidningens stora partiledardebatt, Centerns få vallöften och skärgårdstrafiken.
Bara en dryg vecka kvar till valet, och i veckan beslöts att e-röstningen inte blir av. Det, vargar och valpejling avhandlar Daniel Dahlén och Jonas Bladh i veckans podd.
Ålandstidningens tidigare politiska redaktör, Kerstin Österman, gästar podden för att analysera kandidatlistorna till lagtingsvalet. Valkompassen och – förstås – kortrutten avhandlas också.
Veckans avsnitt handlar mycket om pengar. Upphandlingen av elhybridfärjan och alarmsystemet blir båda betydligt dyrare än beräknat. Det och annat diskuteras i podden.
I det femte avsnittet analyserar varumärkesstrategen Christophe Jourdan de åländska partiernas valbudskap inför lagtingsvalet. Vilka gör det bra och vilka borde bli bättre?
Valet närmar sig vilket märks i debatten. Bland veckans snackisar har både svenskans ställning och frågan om landskapsregeringen kuppade om elfärjan funnits.
I det här avsnittet diskuterar chefredaktör Daniel Dahlén och politikreporter Jonas Bladh bland annat valets största utspel hittills, debatten om medieavgiften och vad som händer i Paf.
I det andra avsnittet av Ålandstidningens nyhetspodd står näringspolitiken i centrum. Ålandstidningens Daniel Dahlén och Jonas Bladh gästas av Anders Ekström, vd för Ålands näringsliv.
Premiär! Ålandstidningens nyhetspodd är här. Varje vecka sammanfattar chefredaktör Daniel Dahlén och politiske reportern Jonas Bladh veckans nyhetshändelser. Ibland med gäster, ibland helt på egen hand.