BC Clipper vann tre av fyra matcher i division 4-premiären i bowling på lördagen och leder därmed serien. Komet vann en match i herrtreans premiär.

Nio mål, åtta utvisningar, matchstraff och en missad straff. Matchen mellan Öregrunds IK och Våsc innehöll det mesta och slutade med tre åländska poäng.

Jämställdheten inom fotbollen på Åland är under all kritik, och det finns flera åtgärder som behöver vidtas för att förbättra situationen.
Det slås fast i en undersökning som organisationens styrelse har att ta ställning till när den inleder sitt arbete i januari.

Det blev Byggfirma Hans Mattsson Ab som kammade hem entreprenaden för bygget av läktaren till den nya friidrottsarenan i Ytternäs. Det beslutade kultur- och fritidsnämnden i måndags.

Knappt har nyheten om Tiia Peltonens kontraktsförlängning landat innan Åland United kommer med nästa nyhet: Ashley Riefner från mästarna HJK är klubbens tredje nyförvärv.

Åland United har nu nio spelare klara för nästa säsong. Senast att skriva på nytt kontrakt är Tiia Peltonen.

Efter tre raka inledande förluster tog Våsc:s damer säsongens första poäng under helgen. TÖFF/Tierp IBK var det lag som fick ge sig i Baltichallen.

IFK Mariehamns ledarstab har fått ytterligare ett klargörande till nästa säsong. Daniel Norrmén fortsätter som assisterande tränare, nu under nya tränaren Lukas Syberyjski.

Säsongen tog slut i söndags kväll. Nu intensifieras klubbdirektören Peter Mattssons arbete med att bygga en slagkraftig trupp till nya tränaren Lukas Syberyjski.
– Jag har många möten bokade men det kommer att bli per telefon då nästan alla redan åkt på semester, säger Peter Mattsson.

Även fys- och rehabtränaren Kristoffer Weckström lämnar IFK Mariehamn.

Det blir inget Europaspel för IFK Mariehamn. På söndagen föll man mot Honka med 0–1 på bortaplan vilket gav Esbolaget Europaplatsen med sammanlagt 3–1 efter två matcher.

Efter en tung säsongsinledning för IFK Mariehamn hockey besegrade man på lördagen tabelltvåan Tierp på bortaplan med 4–3.

Anfallaren Isabella Mattsson stannar en femte säsong i Åland United.

Honka skaffade sig en bra fördel i Europa League-kvalet genom att besegra IFK Mariehamn med 2–1 på onsdagskvällen.

Fler nyheter