Grundstötta Skarven har nu granskats av dykare, meddelar landskapsregeringen.
Man fann hål i två eller tre torrtankar.
Skarven kommer troligtvis att dras loss för en fullständig besiktning.

Alla passagerare har nu evakuerats från Skarven. Ett mycket litet läckage av olja har sanerats.
Enligt Niklas Karlman från infrastrukturavdelningen är det inte fråga om bunkerolja utan troligtvis om olja från ett propelleraggregat.

Passagerarna på grundstötta Skarven förs nu i land.
– Taxibilar är på väg för att möta upp dem i Långnäs, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist.

Ett ställe som nästan alla ålänningar har en relation till. Så beskriver Anders Jansson och Mats-Erik Fagerström från Geta nostalgi- och motormuseum Edos mack. Nu har de inlett flytten som ska ta hela byggnaden till Geta.
– Det finns så många historier om Edos, säger Mats-Erik Fagerström.

Hundratals unga ålänningar umgås i dag på nätet genom att försöka skjuta varandra i överlevnadsspelet Fortnite.
Men det populära spelets kännspaka segergester – ”emotes” – inspirerar också till dans IRL.

Stadig och med glansfullt ljud firar Lemlands franskromantiska orgel tio år. 

– Den är helt enastående här på Åland, säger kantorn Ádám Kiss som varje dag kontrollerar att det stora instrumentet är stämt och redo.

Trots att det inte hade gått ut någon officiell information om exakt när Pommern skulle färdas in i sin docka fylldes hamnen snabbt av nyfikna åskådare under onsdagseftermiddagen.
– Allt blev mycket finare än jag trodde, säger Gunnel Wahtera.

”Eco not Ego”, ”Ni sabbar vårt arv”, ”Vårt fel – vårt ansvar” och ”Isarna smälter samhället välter”. Budskapen var många när ett hundratal ålänningar i går slöt upp i den globala klimatstrejken #FridaysForFuture i Greta Thunbergs anda.
– Tillsammans är vi starka och tillsammans arbetar vi för en bättre värld, skanderade initiativtagaren Jack Hancock på lagtingsgården efter marschen.

En robot av lego som löser Rubiks kub inom två minuter. Programmering av robotar som undviker hinder. Det och mycket annat lär sig elever i årskurs fem i Ytternäs skola.
– Man blir aldrig för gammal för att leka med lego, säger läraren Jonny Björkström.

Vid en presskonferens i dag presenterade Ömsen sina byggplaner i centrum. Bolaget vill riva Boreniuska huset, Zeipels och Strandgatan 14 och bygga upp fastigheter med bostäder och affärslokaler. Kostnaden för projektet beräknas till 60 miljoner euro.

Fler Webb-TV